White Truffle Festival

White Truffle FestivalUnde: Italia

Festivalul Trufelor Albe, reprezinta, asa cum il descrie unul din concurentii si experti in domeniu, "esenta pamantului si inima a ceea ce inseamna sa fii conectat cu mostenirea Italiei". In fiecare an, incepand cu luna septembrie, cei mai mari maestri in prepararea trufelor isi dau intalnire in localitatea Alba spre deliciul localnicilor si nu numai.

Cand: Festivalul se desfasoara in fiecare an din luna septembrie pana in luna decembrie.

Conch Festival

Conch FestivalUnde: Insulele Turks & Caicos

Oricine a calatorit in insulele Caraibe stie prea bine ca localnicii de aici au peste un million de moduri de a prepara conch-ul, o delicatesa obtinuta din fructe de mare (mai ales melci de mare), ce a reusit sa devina cel mai iubit preparat in randul localnicilor si turistilor deopotriva. In fiecare an insulele Turks si Caicos, situate in Oceanul Atlantic, gazduiesc Festivalul Conch-ului, in cadrul caruia concurentii se intrec in a-si arata maiestria in prepararea binecunoscutei delicatese. Tot in cadrul acestui festival, au loc doua concursuri foarte populare printre turisti: "Bacardi Mojito Drinking Challenge" si "Conch Knocking, Skinning & Blowing".

Cand:
Urmatorul festival se va desfasura in luna noiembrie a acestui an.

Kona Coffee Festival

Kona Coffee FestivalUnde: Hawaii

Pentru iubitorii de cafea Festivalul Kona Coffee din Hawaii, reprezinta momentul oportun pentru a savura cele mai alese sortimente si arome de cafea.

Cu o traditie de peste 180 de ani in cultivarea si productia de cafea, insula Kona este locatia perfecta pentru un astfel de festival, reusind sa atraga in fiecare an peste 18.000 de vizitatori. Timp de zece zile turistii pot participa la mai mult de 50 de evenimente si concursuri realizate de organizatori (parade, concursuri de miss, concerte in aer liber, competitii de golf si bineinteles degustari).

Cand:
Urmatorul festival se va desfasura in luna noiembrie a acestui an.

Festival del Mar

Festival del MarUnde: Anguilla

Anguilla este una dintre cele mai atractive destinatii pentru iubitorii de fructe mare. Situata in insulele Caraibe, insula gazduieste anual Festival del Mar, unul din cele mai renumite manifestari culinare de acest gen, focalizat, dupa cum sugereaza si numele, pe specialitati din fructe de mare proaspete.

Cand: Urmatorul festival se va desfasura in perioada 22 - 24 martie 2008.

Trelawny Yam Festival

Trelawny Yam FestivalUnde: Jamaica

Cartoful este incontestabil cea mai iubita leguma din Jamaica! In fiecare an localnicii organizeaza Festivalul Trelawny Yam in cadrul caruia sunt pregatite diferite preparate din cartofi, turistii avand ocazia nu numai sa guste din aceste specialitati culinare, dar si sa asiste la o serie de concursuri unde au ocazia sa afle mai multe detalii despre diverse specii de cartofi.

Cand:
Urmatorul festival va avea loc pe 24 martie 2008.

Mondial de la Bire

Unde: Montreal

Cel mai renumit festival al berii din Montreal "Mondial de la Biére" atrage, an de an, un numar impresionant de turisti. Iubitorii de bere si nu numai vor avea sansa sa deguste anul acesta peste 350 de sortimente de bere, dintre care 15 create special pentru cea de a 15-a editie a festivalului din acest an.

Cand: Urmatorul festival se va desfasura in perioada 28 mai - 1 iunie 2008.

American Cheese Society Grand Tasting

American Cheese Society Grand TastingUnde: SUA

Competitia anuala organizata de Societatea Americana de Branzeturi (American Cheese Society – ACS) reuseste sa reuneasca peste 1.000 dintre cele mai renumite sortimente de branza. Iubitorii de branzeturi pot degusta astfel, in fiecare an, cele mai bune specialitati din industrie.

Cand: Urmatorul festival va avea loc pe 26 iulie 2008.

International Mango Festival

International Mango FestivalUnde: India

Uttar Pradesh, una dintre cele mai populate regiuni din India, primeste anual mii de turisti, atrasi de peisajele, culorile, specialitatile culinare dar si tradiile locale. Situata in nordul Indiei, Uttar Pradesh gazduieste in fiecare an, timp de doua zile Mango Festival, unul din cele mai populare evenimente de acest gen din India. Alaturi de Mango Festival, tot anual se desfasoara si Spice Festival (Festivalul Condimentelor), in orasul Cochin.

Cand: Festivalul are loc in fiecare an in luna iulie, timp de 2 zile.

Sonoma County Harvest Fair

Sonoma County Harvest FairUnde: California

Situat pe coasta de nord a Californiei, districtul Sonoma gazduieste in fiecare toamna Sonoma County Harvest Fair (Targul recoltelor agricole). Targul se inscrie in prototipul evenimentelor de provincie, tipic americane unde familia si prietenii se reunesc pentru a se simti bine si a participa la festivitatile realizate de autoritatile locale. Concursurile de confectionare a sperietorilor de ciori, cursele cu porci sau competitiile de muls vacile sunt doar cateva din atractiile targului. Totusi, in preferintele participantilor ramane degustarea diverselor sortimente de vinuri.

Cand: Urmatorul festival se va desfasura in luna octombrie a acestui an.

Salone del Gusto

Salone del GustoUnde: Spania

Timp de cinci zile, Spania este gazda unuia dintre cele mai renumite festivaluri culinare din lume, Salone del Gusto, care reuseste sa reuneasca anual sute de fermieri. Peste 300 de workshop-uri prezinta vizitatorilor atat produse obtinute ecologic cat si diferite preparate culinare traditionale.

Cand: Urmatorul festival se va desfasura in perioada 18-23 octombrie 2008.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Cele mai scumpe deserturi
2. Vinurile rosé: Istorie si senzualitate
3. Cele mai bune ciocolaterii din lume