Cele mai noi hoteluri

Cele mai noi hoteluriHotel Fouquet's Barriere

Situat in apropiere de Champs-Elysees, Fouquet's Barriere noul castel francez al secolului 21 se ridica la masura asteptarilor unei clientele internationale exigente si nu numai. Construit in jurul unei gradini interioare, hotelul ofera clientilor sai intimitate, propunandu-le in acelasi timp un decor interior extravagant. Nu este exclus ca intr-una din dimineti sa puteti lua micul dejun alaturi de insusi presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, la Le Diane, cel mai nou restaurant al hotelului. Fouquet's Barriere are 107 camere, dintre care 40 de apartamente, fiecare dintre ele oferind acelasi confort. Hotelul dispune de propriul restaurant Le Diane, bar Le Lucien, salon de ceai cu vedere spre gradina interioara La Galerie Joy cat si un spa.

Pretul unei camere incepe de la 700 euro si poate ajunge chiar si la 8.650 euro.

Cele mai noi hoteluri

Cele mai noi hoteluriHotel Particulier Montmartre

Situat intr-unul din vechile pasaje secrete ale cartierului Montmartre, Hotel Particulier Montmartre si-a deschis portile la sfarsitul lunii iunie anul trecut. Atipic pentru hotelurile de lux din Paris, Particulier Montmartre ofera clientilor sai posibilitatea de a descoperi servicii de calitate, un design interior care te face sa te simti ca acasa, cat si un cadru intim.

Desi este deschis doar de cateva luni, indiferent de sezon rezervarile trebuie facute din timp. Pretul unei camere/noapte incepe de la 390 euro si poate ajunge si la 600 euro pe noapte.

Cele mai chic restaurante

Cele mai chic restauranteDrouant

Cunoscut mai ales pentru faptul ca in fiecare an gazduieste, de mai bine de 90 de ani acordarea premiilor literare Goncourt, restaurantul Drouant a fost recent renovat.

In timp ce Salonul Goncourt construit din lemn masiv a fost pastrat in intregime, sala principala a restaurantului a fost modificata, optandu-se pentru un look contemporan.

Cele mai chic restaurante

Cele mai chic restauranteLe Saut du Loup

Situat chiar in interiorul Muzeului de Arte Decorative, restaurantul Le Saut du Loup se bucura in acest fel de o situatie privilegiat si le ofera clientilor sai posibilitatea de a admira in timp ce servesc micul dejun sau cina sa se bucure de frumoasa priveliste oferita de gradinile Carrousel si Tuileries, sau de Turnul Eiffel.

Chiar daca decorul este in intregime alb-negru, preparatele culinare sunt pe gustul tuturor clientii avand posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de delicatese.

Ce vizitam?

Ce vizitam?Muzeul Quai Branly

Fiecare presedinte francez a incercat de-a lungul istoriei sa isi lase amprenta asupra societatii pariziene inainte de a-si termina ultimul mandate. Astfel, fostul presedinte al republicii Jacques Chirac, nu a facut exceptie de la regula si si-a transformat pasiunea sa pentru obiecte tribale intr-un unul din cele mai noi muzee din Paris. Muzeul Quai Branly ofera vizitatorilor posibilitatea de a admira un numar impresionant de masti si statuete din toate colturile lumii, dar mai ales din Africa si Oceania.

Dupa vizitarea muzeului, turistii pot alege sa ia cina la unul din cele doua restaurante, Les Ombres, situate deasupra muzeului. Desi meniul este format numai din preparate culinare exotice, privelistea oferita de Turnul Eiffel, reaminteste turistilor unde se afla.

Ce vizitam?

Ce vizitam?Muzeul Galliera

Muzeul Galliera poate fi recunoscut cu usurinta dupa exterior in urma aparitiei sale intr-una din scenele filmului The Devil Wears Prada.

Galliera este muzeul oficial de moda al Parisului si a fost construit in secolul al XIX-lea. Inaugurat in 1977, acesta reuseste sa gazduiasca peste 90.000 de obiecte vestimentare din secolele al XVIII-lea si al XIX-lea, bijuterii, palarii pantofi cat si colectii ale marilor creatori ai secolului XX.

Timp liber

Timp liberVelib’

Pentru cei care iubesc plimbarile in aer liber, Velib’ este cea mai buna alegere. Aceasta bicicleta a fost lansata in luna iulie a anului trecut si s-a bucurat de un imens succes atat in randul francezilor cat si al turistilor. Bicicletele pot fi gasite in majoritatea statiilor de autobuz. Pentru mai putin de 10 euro turistii pot vizita Parisul fara a avea nevoie de un ghid. Bicicletele pot fi lasate in oricare alt spatiu amenajat special. Cat despre trafic, turistii pot sa fie linistiti intrucat odata cu noile biciclete introduse, au fost trasate si noi linii special pentru utilizatori.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Fermecator si decadent: Rio de Janeiro
2. Top 10: Cele mai luxoase hoteluri din Europa
3. Cei mai buni operatori aerieni first class