The Cal

The CalPrezentarea celebrului Calendar Pirelli in Romania vine dupa lansarea internationala care a avut loc la Shanghai, la sfarsitul anului trecut, ca o recunoastere adusa Chinei.

De altfel, editia din 2008 a faismosului calendar, cunoscut si sub numele The Cal, a fost realizata integral in Shanghai. Strazile pitoresti ale Concesiunii Franceze, gradinile binecunoscute ale fostei Legatii Britanice, atmosfera plina de mister si senzualitate a Chinei interzise, agitatia Strazii Nanjing si faimoasele case ale ceaiului constituie atmosfera fotografiilor care vor da eleganta lunilor viitoare.

Amestec vizual fascinant intre Vest si Orient

Amestec vizual fascinant intre Vest si Orient"Adesea cei din Vest, cand se refera la frumusetea din China, urmaresc un cliseu: par lung, ochi oblici. Cred ca toate acestea s-au schimbat. Multe chinezoaice sunt fermecatoare, avem un farmec interior care este mai rar de gasit in Vest" afirma Maggie Cheung, binecunoscuta actrita chineza, care s-a lasat si ea imortalizata pentru editia din acest an a Calendarului Pirelli.

In opinia lui Patrick Demarchelier, maestrul fotografiilor portret care semneaza pentru a doua oara celebrul calendar, "sedintele de casting au fost un amestec vizual fascinant intre Vest si Orient: un mix interesant de chipuri".

Mix interesant de chipuri

Mix interesant de chipuriSedintele foto au avut loc in luna aprilie a anului trecut si au durat 10 zile de munca intensa pentru cele 11 modele si actrite si intreaga echipa tehnica de peste 40 de persoane.

Doamnele care au tinut capul de afis al acestei editii sunt staruri in devenire: Agyness Deane si Lily Donaldson (Marea Britanie), Doutzen Kroes (Olanda), Catherine Mc Neil si Gemma Ward (Australia), Sacha Pivovarova (Rusia), Coco Rocha (Irlanda) si Caroline Trentini (Brazilia). Calendarul prezinta si frumuseti orientale precum Mo Wan Dan si Du Juan, insa un nume se remarca in special: Maggie Cheung, celebra actrita si frumusete asiatica, recunoscuta international pentru rolurile sale din Police Story (1985), Super Cop (1992), Actress (1992), Chinese Box (1997), In the mood for Love (2000) si Hero (2003).

O sinteza artistica

O sinteza artisticaLansarea oficiala a noului Calendar a avut loc la Shanghai, la doar cateva zile dupa deschiderea celei de-a doua fabrici de anvelope Pirelli, in provincia Shandong.

Calendarul, care a fost intotdeauna o sinteza artistica ce imbina inovatia, respectul pentru valori si traditia exprima, de asemenea, capacitatea Pirelli de a se adapta si integra in medii multiculturale, afirmand in acelasi timp calitatile si stralucirea a ceea ce inseamna a fi italian.

Pe site-ul oficial veti gasi fascinanta colectie a tuturor celor 35 de editii ale celebrului calendar dedicat frumusetii feminine.

The Complete Works: The Pirelli Calendar 1964-2007

The Complete Works: The Pirelli Calendar 1964-2007Lucrarea "The Complete Works: The Pirelli Calendar 1964-2007", publicata de Mondadori, va fi distribuita in librariile din toata lumea. Cartea reprezinta un eveniment editorial international si implica sapte co-editori (Flammarion pentru Franta, Schirmer & Mosel pentru Germania, Rizzoli pentru Statele Unite si Canada, Thames & Hudson pentru Marea Britanie, Africa de Sud, Australia si alte piete din lume, Magma pentru Rusia, Rebis pentru Polonia si Slovart pentru Republica Ceha). Volumul este rezultatul unui lung si meticulos proiect de cercetare si recuperare a materialelor originale. Din anii 60, pana in zilele noastre, cititorul va putea face o incursiune pasionanta in lumea modei, tendintelor si obiceiurilor din ultimii 40 de ani, in armonie cu evolutia limbajului de comunicare Pirelli.

Pentru mai multe detalii legate de achizionarea acestei lucrari click aici.

Patrick Demarchelier

Patrick DemarchelierCariera lui Patrick Demarchelier a inceput la varsta de 17 ani, atunci cand tatal sau vitreg i-a daruit de ziua lui un cadou ce avea sa-i schimbe viata definitiv: un aparat foto.

Trei ani mai tarziu, la varsta de 20 de ani, Patrick s-a mutat din orasul port Le Havre, la Paris. Stilul fotografic al lui Patrick i-a atras atentia lui Alexander Liberman, directorul de creatie de la Vogue.

Din anul 1974, Patrick lucreaza pentru editia americana a revistei Vogue si in 1975 s-a mutat la New York unde locuieste si in prezent.

Vogue, Harpers Bazaar si Vanity Fair Vogue, Harpers Bazaar si Vanity Fair

Patrick a fotografiat pentru publicatii de fashion si lifestyle de prestigiu, printre care editia americana a revistei Vogue, Vogue Franta si Marea Britanie, Harper’s Bazaar si Vanity Fair.

A realizat mii de cover stories si recent a incheiat contractul cu trustul Hearst Publications, dupa o perioada de colaborare de peste zece ani. In prezent, lucreaza cu trustul Conde Nast. Cand a semnat contractul cu Conde Nast, Patrick a fost foarte entuziasmat si remarca lui a fost: "Este ca si cum m-as intoarce acasa".

Expozitii

ExpozitiiDaca despre cariera lui Patrick in domeniul fotografiei de moda se poate spune ca este deja legendara, fotografiile sale de arta de mare finete i-au adus, de asemenea, un imens succes si prestigiu international.

In 1996 a avut prima lui expozitie ca artist consacrat, la celebra galerie SoHo a lui Tony Shafrazi. A urmat expozitia de la Muzeul de Arta Contemporana din Monterey Mexic in anul 1998 ca artist unic, urmata de o alta expozitie la Muzeul Italian de Arta Moderna din Milano in anul 2000. In anul 2001, a expus din nou la Galeria Tony Shafrazi, iar in anul 2005 a avut o expozitie la Young Gallery din Belgia. Planurile sale includ expozitii la Moscova, Paris, Londra si Brazilia.

Primul fotograf non-britanic al Familiei Regale

Primul fotograf non-britanic al Familiei RegaleIn anul 1989 Patrick Demarchelier a devenit fotograful oficial al Printesei Diana. Mai mult, Demarchelier a fost primul fotograf non-britanic al Familiei Regale. Aceasta relatie a durat pana la moartea Printesei Diana, in anul 1997.

In afara de moda si fotografia de arta, Patrick Demarchelier a realizat unele dintre cele mai memorabile campanii de fashion si frumusete, dar si reclame pentru clienti cum ar fi: Calvin Klein, Ralph Lauren, Versace, Chanel, Louis Vuitton, Revlon, Maybelline, Ann Tylor, Armani, Carolina Herrera, Elizabeth Arden, Lancome, Tommy Hilfinger, BCBG si Guerlain.

Campanii publicitare si postere pentru filme

Campanii publicitare si postere pentru filmeI s-a incredintat, de asemenea, sa fotografieze campanii publicitare si postere pentru unele dintre cele mai cunoscute filme de la Hollywood: James Bond: "Die Another Day", "Coyote Ugly", "Sex and the City", "Bullworth", "Extreme Measures", "A Love Affair", "Serving Sara", "Far&Away", "Mad Dog and Glory", "Bugsy", "Dick Tracy", "Love Field", "She Devil", "Lemon Sisters", "Listen Up Now", "Mystic Pizza", "Baby Boom", "Something Wild", "Ishtar", "Roll-Over", "The Believers", "Reds", "Wet Gold", "Staying Alive", "Blow Out", "Endless Love", "Blue Lagoon" si biografia documentara clasica a lui Quincy Jones.

Coperti de albume

Coperti de albumeUnii dintre cei mai cunoscuti artisti internationali au apelat la Patrick pentru a le crea conceptele vizuale pentru coperta albumelor. Lista exclusivista include nume precum Elton John, Celine Dion, Britney Spears, Janet Jackson pentru albumul "Janet", Mariah Carey pentru albumele "Butterfly" si "Emotions", Billy Joel pentru albumele "River of Dreams" si "Greatest Hits". A creat si memorabilele concepte vizuale pentru albumele Madonnei "Bedtime Stories" si "I’m Breathless". Patrick a realizat si fotografia pentru coperta albumului "Listen Up Now" a legendarului Quincy Jones.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Vedetele industriei fashion de lux
2. Cele mai extravagante tratamente SPA: Caviar, aur si diamante
3. Sushi, vedeta bucatariei japoneze