Antilla

AntillaGigantica cladire, denumita Antilla, dupa o insula din mitologia indiana si inspirata de una din cele sapte minuni ale lumii, Gradinile suspendate din Babylon, va avea o suprafata totala desfasurata mai mare decat cea a celebrului Palat Versailles (Franta) si va fi resedinta celui mai bogat om din India si a familiei sale (sotia si cei trei copii), care vor beneficia de serviciile full-time a nici mai mult nici mai putin de 600 de angajati.

Mamutul de 173 de metri va fi construit pe celebra Altamount Road, supranumita si Aleea Bogatilor, adresa elitei indiene: Ratan Tata, presedintele si fondatorul grupului Tata, Naresh Goyal, seful Jet Airways, dar si alti antreprenori autohtoni de renume.

Antilla este in prezent doar un morman de beton si otel, insa in toamna, cand va fi gata, cladirea, a carei valoarea este estimata la peste un miliard de dolari, va deveni cea mai scumpa resedinta privata de pe mapamond, si, totodata, una dintre cele mai mari din lume.

Antilla

AntillaDesi planurile resedintei colos nu au fost facute publice, se pare ca primele sase etaje vor fi destinate unei parcari interioare (aprox. 170 de locuri), in timp ce la ultimul etaj vor fi trei heliporturi. In plus, familia Ambani va putea primi nu mai putin de 50 de musafiri in cochetul si luxosul cinematograf ce se desfasura pe un intreg etaj (filmele indiene reprezinta una din marile pasiuni ale lui Ambani).

Ca in orice resedinta care se respecta, nici din aceasta nu puteau sa lipseasca centrul spa, sala de sport si piscina (in cazul de fata, cu vedere spre Marea Arabica). Mai mult decat atat, alte cateva etaje ale cladirii vor fi destinate strict gradinilor si teraselor deschise. Apartamentele pentru oaspeti, precum si cele ale membrilor familiei Ambani sunt proiectate la nivelurile superioare, fiecare dintre acestea avand vedere la mare.

Respectul mai presus decat orice

Respectul mai presus decat oriceAmbani isi justifica, partial, decizia de a construi o asemenea resedinta mamut, prin respectul infinit pe care-l poarta familiei sale, acelasi respect care l-a determinat sa-i daruiasca sotiei de ziua ei, un avion, cadou "direct proportional cu respectul purtat".

"Respectul este un element caracteristic culturii indiene si este mai presus decat orice, chiar si decat iubirea"
, sustine miliardarul, care mai marturiseste ca respectul pentru familie si slujba este mai important decat cel fata de propria persoana.

Reliance

RelianceMukesh Ambani conduce aprox. jumatate din afacerile Reliance, cea mai mare companie privata din India (activeaza in mai multe domenii: rafinarea petrolului, retail, petrochimie si biotehnologie) si cea mai mare afacere de familie din lume, pe care o imparte cu fratele sau, Anil (se pare ca intre cei doi mostenitori ai imperiului Reliance se poarta, din 2002, odata cu moartea tatalui lor, o lupta surda). Partea lui Mukesh (47%) este formata din Reliance Industries, Reliance Petroleum si Reliance Industrial Infrastructure, in timp ce Anil Ambani conduce Reliance Capital, Reliance Communications si Reliance Energy.

Recunoscut pentru ambitia si determinarea sa, Mukesh Ambani si-a propus sa faca din rafinaria-gigant din nord-vestul Indiei, cel mai mare complex de acest gen din lume, obiectiv ce va fi atins odata cu finalizarea proiectului inceput in urma cu aproape 3 ani.

Cel mai bogat om din lume?

Cel mai bogat om din lume?Mai mult decat atat Mukesh Ambani, fiul celui mai proeminent om de afaceri din India, Dhirubhai Ambani (care s-a transformat dintr-un simplu negustor de stofe intr-un mogul al industriei grele si a carui poveste a facut si subiectul unui film Bollywoodian, intitulat "Guru"), l-a devansat pe Mittal in clasamentul celor mai bogati indieni (gratie boom-ului de pe piata de capital din India averea lui Ambani s-a dublat in doar cateva luni), fiind chiar, pentru cateva ore, cel mai bogat om din lume (averea sa a fost evaluata la 63,2 miliarde de dolari in septembrie anul trecut).

Surse din interiorul Reliance Industries au infirmat insa, la scurt timp, acest zvon, sustinand ca banii in cauza apartin ambilor frati Ambani, iar calculele presei indiene sunt eronate.

Opulenta=vulgaritate

Opulenta=vulgaritateRamane de vazut insa cum va fi privit de acum incolo mogulul industriei grele, in conditiile in care India, recunoscuta drept taramul constrastelor si al extremelor, e caracterizata de o obscena inechitate sociala, diferentele intre saraci si bogati capatand, in ultima perioada, cote alarmante. Motiv pentru care multe publicatii s-au grabit sa califice initiativa lui Ambani ca fiind una vulgara.

Citeste si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi iti recomandam:

1. Sam Zell: Oportunist de profesie
2. Al Gore: Cel mai celebru invins al Americii
3. Cele mai influente personalitati din lumea afacerilor