Cele mai tari gradini zoologice din Europa

Cele mai tari gradini zoologice din EuropaDaca atunci cand gandul va zboara la gradinile zoologice, le asociati, automat, cu imaginea animalelor triste, a caror libertate este ingradita de garduri si bare, este timpul sa va schimbati aceasta conceptie.

In zilele noastre, cele mai cunoscute gradini zoologice din Europa constituie adapostul a numeroase specii, oferindu-le un mediu extrem de primitor, identic cu cel natural.

Si sa nu uitam ca cea mai mare placere a vizitatorilor o constituie faptul ca, pot intra in contact cu aceste creaturi minunate, indiferent de specie sau marime.

Cele mai tari gradini zoologice din Europa

Cele mai tari gradini zoologice din EuropaMai mult decat atat, gradinile zoologice reprezinta singura modalitate de conservare a speciilor pe cale de disparitie, al caror numar devine tot mai ingrijorator – la sfarsitul anului trecut numarandu-se 16.306 de specii de acest gen, potrivit The World Conservation Union’s Red List of Threatened Species.

De fapt, multe dintre speciile pe cale de disparitie nu mai pot fi gasite de mult timp in habitatul lor natural, gradinilele zoologice reprezentand singura posibilitate a acestora de a-si perpetua specia, si singura sansa pe care o avem noi de a le admira.

Cele mai tari gradini zoologice din Europa

Cele mai tari gradini zoologice din EuropaIn consecinta, luati in considerare vizitarea unei gradini zoologice in urmatoarea excursie pe care o veti face in afara tarii, ca o componenta neconventionala a clasicului itinerar si, cu siguranta, nu veti regreta.

Cu siguranta va fi o experienta uimitoare, care va aduce mai mult decat o pata de culoare sejurului.

Iar daca doriti o experienta cu adevarat inedita, puteti alege sa petreceti o zi chiar ca ingrijitor de animale, la una dintre cele mai fascinante gradini zoologice din Europa, Chester Zoo (Anglia).

Basel Zoo

Basel ZooElvetia

Cunoscuta si sub nume le de Zolli, minunata gradina zoological Basel Zoo se lauda cu un numar de aproximativ 1 milion de vizitatori anual, constituind a doua mare atractie a Elvetiei, dupa Cascada Rhine din Schaffhausen. Inaugurata in 1874, Basel Zoo gazduieste peste 6.000 de animale, ce fac parte din 600 de specii diferite: hipopotami pitici, carabusi exotici sau magarusi salbatici din Somalia. Nu trebuie ratatat extraordinarul vivariu ce prezinta evolutia vietii pe pamant.

Beauval Zoo

Beauval ZooFranta

Beauval Zoo
si-a inceput activitatea in 1980, ca adapost pentru mai bine de 2.000 de specii de pasari provenite din toate colturile lumii. Aducerea unor specii de animale exotice, precum girafe sau maimute, un deceniu mai tarziu, a transformat-o intr-o veritabila gradina zoologica.

Momentan, Beauval Zoo gazduieste peste 4.000 de animale din cele mai diverse specii din intreaga lume, de la faimosul cuplu de tigri albi - Gorby si Raisa - pana la lamantinii gemeni, Quito si Luna.

Berlin Zoological Garden

Berlin Zoological GardenGermania

Berlin Zoological Garden
este recunoscuta in lumea intreaga pentru raritatile expuse, constituind, totodata, cea mai mare colectie de animale din lume: 13.900 exemplare, din 1.440 de specii diferite.

Deschisa inca din anul 1844, aceasta gradina zoologica a fost reconstruita dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, in urma caruia a fost distrusa in totaliatate.

Chester Zoo

Chester ZooAnglia

Fondata in anul 1934 de catre George Mottershead, care visa la o gradina zoological fara bare, Chester Zoo (care se intinde pe mai bine de 44 de hectare) a ramas fidela principiilor sale de conservare, desi numarul de exemplare avute in grija a crescut constant.

Cea mai populara gradina zoo din Marea Britanie, Chester Zoo se mandreste cu cea mai mare zona imprejmuita destinata urangutanilor din Europa (Realm of the Red Ape) si cu impresionanta colectie de elefanti asiatici.

Prague Zoological Garden

Prague Zoological GardenCehia

In ciuda marimii sale relativ mici (aproximativ 45 ha, 4.600 de exemplare din 630 de specii), gradina zoologica din Praga a reprezentat, multa vreme, cel mai mare habitat artificial din intreaga lume in care se cresteau animale.

Doar anul trecut, aici au luat nastere soparle din specia komodo, o caprioara pudu – cea mai mica specie de caprioare din lume – girafe Rothschild (o specie pe cale de disparitie) si mai multe broaste testoase-leopard.

Schnbrunner Zoo

Austria

Fondata in 1752, Schönbrunner Zoo este cea mai veche gradina zoologica din lume. Printre cele mai renumite atractii se numara casa in care se simuleaza ploaia in junglele din Borneo, la fel ca si noul Arctic Polarium, unde vizitatorii pot saruta prietenosii pinguini si simpaticele foci in inconfundabilul stil al eschimosilor. Pentru a va face o imagine si mai completa, va recomandam sa asistati la momentele in care sunt hraniti si ingrijiti elefantii africani, leii de mare sau vulturii egipteni.

Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:

1. Iconic GTR: redefineste luxul in industria auto
2. Waterfront City: Orasul viitorului
3. Cel mai ravnit diamant al momentului