1 / 7

David Contant, Heritage

De ce a fost insa nevoie de un chef de calibrul lui David, scolit la cele mai exlusiviste restaurante din lume, la Heritage? Pentru ca tinta Heritage, o stea Michelin, nu poate fi obtinuta fara un chef adevarat.

Chef-ul este cea mai importanta persoana dintr-un restaurant - "conteaza mancarea, conteaza atmosfera, dar, mai ales, conteaza chef-ul", este de parere David. Diferenta insa intre un chef mediocru si unul exceptional este data de arta cu care isi alege echipamentele din bucatarie si ingredientele, pentru ca "nu jacheta alba te face chef…".

Ce-si doreste insa David de la clientela locala? "Sa inteleaga arta culinara, sa inteleaga conceptul de chef, de maistru bucatar", pentru ca "fara staff nu existi, ca restaurant". "Mi-ar placea, totodata, ca peste 5 ani sa intru intr-un restaurant si sa-mi simt influenta". Acesta este, in opinia lui David rolul unui chef adevarat, acela de a-si forma urmasi, de a-si pune amprenta aspura unei bucatarii, asupra unui loc, asupra unui stil.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri