Londra

LondraLondra reprezinta, fara indoiala, un oras ce-si respecta si pretuieste trecutul, acest aspect conferindu-i un farmec unic intre metropolele europene.

Capitala a contrastelor, pe langa arhitectura medievala din centrul orasului, Londra degaja in ultimul timp o atitudine tot mai tinereasca, mai plina de viata, dinamica si naucitoare, inspirata de adolescentii cu tunsori excentrice si parul vopsit in tot felul de culori indraznete.

Londra

LondraDiversitatea Londrei se reflecta si in numeroasele sale atractiile turistice, acestea multumindu-i pana si pe cei mai pretentiosi turisti, cu cele mai ciudate si mai extravagante gusturi.

Cel mai potrivit moment al anului in care sa vizitati Londra, este cuprins intre lunile mai si septembrie, cele mai calduroase de altfel…chiar si in aceasta perioada insa, fiti pregatiti pentru o scurta repriza de ploaie.

Londra

LondraBritish Museum

Impozantul British Museum expune arta creata din timpuri preistorice pana in zilele noastre, in colectii impresionante ce reunesc capodopere din toate colturile lumii.

Printre remarcabilele opere gazduite de British Museum se numara celebrele lucrari Rosetta Stone, Sculpturile din Parthenon si Vaza Portland.

Londra

LondraTate Modern

Tate Modern, impresionantul muzeu national de arta moderna din Anglia, situat pe malul Tamisei, expune importante lucrari semnate de pictori celebri precum Matisse si Picasso.

La acestea, se adauga, bineinteles, si creatii contemporane.

Londra

LondraNational Gallery

National Gallery gazduieste una dintre cele mai vaste colectii din lume, formata din tablouri ale pictorilor europeni.

Reunind lucrari de arta din anul 1250 pana in 1900, National Gallery expune tablouri ce apartin unor renumiti artisti precum Botticelli, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Gainsborough, Turner, Cezanne si Van Gogh.

Londra

LondraThe London Eye

London Eye, imensa roata de care sunt atasate 32 de capsule transparente, fiecare avand o capacitate de 25 de persoane, ofera turistilor, timp de aproximativ 30 de minute, o minunata priveliste de ansamblu a Londrei, inclusiv asupra a 55 dintre principalele atractii ale metropolei.

Londra

LondraMadame Tussauds

Madame Tussauds, muzeul statuilor de ceara, ofera turistilor posibilitatea de a se intalni fata in fata cu personalitati din toate domeniile si toate epocile.

Ii puteti vedea aici pe Shakespeare sau Dalai Lama, importante figure istorice si politice dar, si celebra artista pop Kylie, faimosul jucator de fotbal Rooney sau pe insasi Majestatea Sa, Regina Angliei.

Londra

LondraThe Tower of London

Si daca ati ajuns in Londra, trebuie neaparat sa optati pentru un tur gratuit al uneia dintre cele mai celebre cladiri - fortareata din lume: The Tower of London.

Descoperiti-i istoria de peste 900 de ani, in care a fost, pe rand, palat regal si fortareata, inchisoare si loc de executii, sau casa de bijuterii.

Londra

LondraBuckingham Palace

Buckingham Palace este un alt must pe lista de obiective turistice. Fiti atenti la steag: daca acesta este arborat pe palat, inseamna ca regina se afla acasa in acel moment. Cel mai asteptat moment de catre turisti il reprezinta, fara indoiala, traditionala schimbarea a garzii. Acest eveniment are loc in anumite perioade ale anului (mai putin vara) odata la doua zile si la ore diferite, asa ca ar fi bine sa va interesati din timp.

Gastronomia londoneza

Gastronomia londonezaDin punct de vedere gastronomic, Londra surpinde printr-o oferta larga si diversificata: de la restaurante traditionale ce degaja eleganta si bun gust, specializate in haute-cuisine si pana la ceainariile si cafenele londoneze care te ademenesc sa-ti petreci ore in sir in aceasta atmosfera deopotriva relaxanta si stilata.

The World Travel Awards

The World Travel AwardsPremiile The World Travel Awards recunosc si rasplatesc rezultatele deosebite obtinute de cei ce activeaza in toate segmentele din industria turismului. Initiate in anul 1993, The World Travel Awards se afla, in prezent, la cea de-a cincisprezecea editie. Pentru decernarea acestor premii, organizatorii au colaborat cu agentii de turism din peste 190 de tari din intreaga lume, iar pentru reflectarea cat mai fidela a realitatii, regiunile mari au fost impartite in opt subregiuni: Africa, Asia/Pacific, Regiunea Insulelor Caraibe, America Latina, Europa, Orientul Mijlociu, America de Nord si America de Sud.

Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:

1. Bruxelles – cel mai plictisitor oras din Europa
2. Damasc: Capitala culturii arabe in 2008
3. Londra: Capitala mondiala Wi-Fi