HARLEY-DAVIDSON

HARLEY-DAVIDSONPolitistii americani au inceput sa patruleze strazile Statelor Unite pe motocicletele HARLEY-DAVIDSON in 1908, la doar cinci ani de la infiintarea companiei si la doar un an dupa realizarea primului model V-Twin destinat publicului larg. Colaborarea dintre Departamentul de Politie si HARLEY-DAVIDSON este aproape la fel de veche ca insasi compania de motociclete si se dezvolta in continuare, patrulele de politie comandand si astazi motocicleta-simbol a Americii. Cand prima motocicleta HARLEY-DAVIDSON a patrulat strazile orasului Detroit, noua achizitie a revolutionat activitatea politistilor, oferind o libertate de miscare cum nu mai experimentasera pana atunci. Datorita reputatiei companiei de a oferi motociclete pe care te poti baza aceasta colaborare s-a dezvoltat, iar motocicletele HARLEY-DAVIDSON au ajuns sa faca parte din echiparea si altor departamente de politie din America.

HARLEY-DAVIDSON

HARLEY-DAVIDSONIn scurt timp, armata americana a descoperit de asemenea beneficiile oferite de o flota de motociclete. Odata cu izbucnirea Primului Razboi Mondial in 1914, HARLEY-DAVIDSON a produs 20.000 de motociclete pentru fortele armate, care s-au dovedit a fi un mare ajutor pentru transmiterea mesajelor in zilele anterioare dezvoltarii unor comunicatii radio viabile. Iar cum majoritatea motocicletelor erau dotate cu atas si unele dintre ele echipate chiar si cu mitraliere, motocicletele puteau face fata si in situatii grele de lupta. Incepand cu anii 1920, HARLEY-DAVIDSON a devenit cel mai mare producator mondial de motociclete, cu peste 3.000 de departamente de politie si agentii guvernamentale care foloseau motociclete HARLEY-DAVIDSON.

HARLEY-DAVIDSON

HARLEY-DAVIDSONMarele Crah financiar a avut totusi un impact major asupra producatorului de motociclete si a afectat serios vanzarile. Cu toate acestea, departamentele de politie au continuat comenzile si au ajutat astfel compania sa depaseasca cu bine cea mai mare furtuna economica a secolului.

Cand a izbucnit Cel de-al Doilea Razboi Mondial, HARLEY-DAVIDSON a raspuns iarasi apelului, cu peste 88.000 de motociclete fabricate pentru armata. Printre noile modele, se numara si unul care nu a fost niciodata vandut publicului, modelul XA 750 in doi cilindrii. Ca recunoastere a sprijinului acordat trupelelor americane aflate in razboi, Harley a primit patru prestigioase medalii din partea armatei si marinei americane.

HARLEY-DAVIDSON

HARLEY-DAVIDSONIn anii 1950 cursele ilegale au devenit populare printre tinerii americani. Pentru a face fata situatiei, departamentele de politie au apelat din nou la HARLEY-DAVIDSON pentru a le furniza motociclete capabile sa atinga vitezele mari la care ajungeau participantii la curse de atunci. Departamentul de Politie din Pittsburg si-a format chiar si propria flota, denumita Hot Road Squad, care a contribuit la diminuarea numarului de curse ilegale.

HARLEY-DAVIDSON

HARLEY-DAVIDSONAstazi, peste 3.400 de departamente de politie din America continua sa foloseasca motocicletele HARLEY-DAVIDSON. Iar fenomenul nu se limiteaza numai la teritoriul american – alte 45 de departamente de politie din lume au ales in mod oficial motocicletele HARLEY-DAVIDSON.

“Pe masura ce anul acesta asteptam cu nerabdare cea de-a 105-a aniversare a companiei, trebuie sa fim recunoscatori organizatiilor, precum Politia Statelor Unite ale Americii, care ne-au ajutat sa ajungem atat de departe. Suntem mandri ca am fost furnizorii acestora in ultimii 100 de ani si speram sa ramanem furnizorii acestora pentru multi ani de acum incolo”, sustine Matthew Knott, European Brand Manager in cadrul HARLEY-DAVIDSON Europe.

HARLEY-DAVIDSON

HARLEY-DAVIDSONHarley-Davidson Motor Company a fost infiintata in 1903 si produce motociclete premium de capacitate mare, dar si o linie completa de accesorii pentru motociclete si haine. Este un brand legendar, care a reusit sa obtina status si performanta financiara solide in cei aproape 105 ani de existenta, cultivand relatii pe termen lung cu clientii sai. Compania va inaugura in 2008 in Milwaukee - Statele Unite, Muzeul HARLEY-DAVIDSON, care se estimeaza ca va atrage in jur de 350.000 de vizitatori anual, din intreaga lume.

Cititi si alte articole de lifestyle pe www.yourmoney.ro - noi va recomandam:

1. Misteriosul Jaguar XF AJ 21
2. iPhone, in haina noua din aur si diamante
3. Hummer HT2: Telefonul care merge bine cu masina