1 / 12

Resedinta Ambani

Resedinta in care va locui (de anul viitor) miliardarul indian alaturi de familia sa va fi de fapt un zgarie-nori de 27 de etaje, 167 de metri inaltime si 37.000 de metri patrati suprafata desfasurata. Desi in urma cu doar cateva luni specialistii estimau aceasta investitie la circa 1 miliard de dolari, in prezent suma vehiculata se situeaza in jurul valorii de 2 miliarde de dolari.
Casa familiei Ambani va costa chiar mai mult decat un hotel (sau orice alta constructie) de aceleasi dimensiuni, fapt datorat unicitatii arhitecturii si elementelor sale de design. Drept dovada, nu vor exista doua etaje asemanatoare din niciun punct de vedere: architectural, al materialelor sau al decoratiunilor utilizate. Mai mult decat atat, se pare ca, pe masura ce constructia prinde contur, arhitectii si designerii responsabili de acest proiect fac constant modificari la planurile etajelor si la elementele decorative utilizate.

Mai trebuie remarcat faptul ca arhitectura resedintei de 2 miliarde de dolari se bazeaza pe elemente inspirate din cultura indiana traditionala - Vaastu, tangenta, in multe puncte, cu celebra filozofie Feng Shui.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri