Inspiratie

Inspiratie“Dupa ce ai avut un job de chelner ai impresia ca stii totul”, este de parere Sandra Bullock.

Dar cine si-ar fi imaginat ca, asemenea Sandrei, un numar atat de mare de celebritati vor avea inspiratia sa se intoarca de unde au plecat?

In plus, star-urile hollywoodiene dovedesc acelasi entuziasm pentru acest domeniu ca si pentru job-urile lor full-time de milioane.

Beso, (Hollywood)

Beso, (Hollywood)Eva Longoria, starul din serialul “Desperate Housewives”, s-a asociat cu unul dintre cei mai buni prieteni ai sai, celebrul bucatar Todd English, pentru a inaugura, in luna martie a acestui an, restaurantul cu specific mediteranean si influente spaniole, intitulat “Beso”. Decorul localului se remarca printr-o bucatarie deschisa, un superb cuptor din lemne si barul la care se pot servi salate exotice din fructe de mare. In plus, scaunele invelite in piele neagra si candelabrele de cristal confera o nota de eleganta restaurantului.

Southern Hospitality (New York)

Southern Hospitality (New York)In 2005, Justin Timberlake, Eytan Sugarman si Trace Ayala inaugurau “Dostino”, un restaurant al carui meniu se mandreste cu numeroase specialitati ale bucatariei din sudul Italiei, preparate de celebrul bucatar Mario Curko. Ulterior, Justin Timberlake s- a asociat cu Ray Lampe, un adevarat guru al artei culinare, cunoscut sub numele de Dr. BBQ, pentru a inaugura "Southern Hospitality". Dr. BBQ a creat pentru acest restaurant un meniu special, ce imita perfect gratarele preparate acasa. Printre acestea se numara somon la gratar, muschi de porc (preferatul lui Timberlake) si pui Beale Street BBQ.

Madre's (Pasadena)

Madre's (Pasadena)Jennifer Lopez si-a botezat restaurantul deschis in urma cu sase ani - “Madre's”, in amintirea bunicii sale care gatea nemaipomenit de bine. Localul s-a pozitionat astfel ca unul de familie, actrita implicandu-se extrem de mult in crearea atmosferei, lucrand alaturi de designerul Rachel Ashwell, celebra realizatoare a emisiunii “Shabby Chic”. Dupa cum ea insasi sustine, preparatul preferat al lui Jennifer din meniul “Madre's” este bistec encebollado – muschi de vita marinat, servit cu rondele de ceapa caramelizate.

Ana Mandara (San Francisco)

Ana Mandara (San Francisco)Don Johnson si Cheech Marin s-au asociat in anul 2000 pentru a inaugura restaurantul “Ana Mandara”, in care, cu ajutorul artefactelor, al veselei, al gravurilor si al obiectelor din ceramica vechi de mai bine de 1.000 de ani, este recreata atmosfera unui vechi oras vietnamez. Khai Duong, unul dintre cei mai cunoscuti bucatari de origine asiatica, care a lucrat la restaurante precum Le Bernardin si Le Colonial, a creat retete speciale, inspirate din copilaria sa, petrecuta in orasul vietnamez Nha Trang. Mai mult decat o afacere, “Ana Mandara” reprezinta pasiunea pentru tot ceea ce inseamna bucatarie asiatica.

Caf Zoetrope (San Francisco) & Cafe Rosso & Bianco (Palo Alto)

Francis Ford Coppola a inceput sa gateasca in liceu si de atunci nu a mai putut renunta. Student cu posibilitati modeste, maestrul prefera sa gateasca dupa retetele mamei lui, decat sa iasa in oras pentru a lua cina. Mai tarziu, si-a continuat pasiuna gatind pentru intreaga sa echipa de filmare asa ca, deschiderea unui lant de cafenele a venit extrem de natural pentru celebrul regizor. Inainte de initierea acestei afaceri, Coppola a calatorit la Napoli, a gustat diferite sortimente de pizza si a invatat secretul prepararii sale, pentru a putea oferi oaspetilor sai o experienta culinara autentica.

Tribeca Grill (New York) & Rubicon (San Francisco)

Tribeca Grill (New York) & Rubicon (San Francisco)In 1990, Robert De Niro si Drew Nieporent au inaugurat restarantul “Tribeca Grill”, acest duo magic fiind completat mai tarziu de catre Nobu si Rubicon, cei care au transformat Tribeca in propria lor lume culinara.

Mai mult decat atat, De Niro s-a asociat celebrul bucatar, Agostino Sciandri pentru a-si deschide un nou restaurant in incinta hotelului Greenwich din New York.

DeVito South Beach (Miami)

DeVito South Beach (Miami)Pentru prima sa aventura in lumea culinara, Danny Devito s-a asociat cu David Manero si Michael Brauser pentru a inaugura un restaurant cu specitic italian pe celebrul bulevard Ocean Drive din South Beach. Decorul a fost inspirat din culorile steagului italian, fiind format din candelabre rosii, venetiene, separeuri de un superb alb perlat si pereti varuiti intr-un verde-avocado. Farmecul este completat de usile si parchetul realizate din lemn de culoare maron inchis. Specialitatea casei: Devito's Global Wagyu Trio, o combinative de carne din Japonia, Australia si Statele Unite.

Lario's on the Beach (Miami)

Lario's on the Beach (Miami)Restaurantul “Lario on the Beach”, detinut de Gloria Estefan si sotul ei, Emilio, se afla pe aceeasi artera celebra din South Beach - Ocean Drive. Week-end-urile la acest restaurant cu specific cubanez sunt extrem de antrenante, mai ales atunci cand sunt sustinute concerte live cu acorduri latino.

Din meniu, nu trebuie ratata delicioasa friptura pe gratar, arroz con pollo (orez cu pui) sau paella, servite alaturi de o margarita autentica.

Cititi si alte articole de lifestyle pe YourMoney - noi va recomandam:

1. Cel mai scump desert din lume
2. Cele mai bune ciocolaterii din lume
3. Bling H2O: Cea mai scumpa apa din lume