Ferrari California

Ferrari CaliforniaNoul model botezat California, este o decapotabila cu doua locuri care beneficiaza, spun italienii, de un plafon rigid escamontabil, premiera in istoria marcii. Ferrari nu a prezentat prea multe poze cu noul California, asa ca nu stim cum arata masina cu plafonul ridicat si nici detalii de interior, dar reprezentantii Ferrari asigura ca acesta este la inaltimea asteptarilor.

Designul noului Ferrari California este unul cu influente din traditia Ferrari si prezinta cateva elemente interesante.

In primul rand, linia laterala arata foarte bine, partea frontala atrage atentia prin forma farurilor, dar spatele pare cel mai interesant.

Ferrari California

Ferrari California...De ce?

In primul rand este destul de masiv si..dispune de 4 tevi de esapament, dar nu aranjate orizontal, doua cate doua, ci vertical/oblic, cam in stilul celor de la Lexus IS-F.

Motorul, montat in fata, este un V8 de 4,3 litri care furnizeaza 460 CP/7.500 rpm. Ferrari spune ca noua sa decapotabila, California, poate accelera pana la 100 km/h in mai putin de 4 secunde, asta si cu ajutorul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj si 7 trepte.

Ferrari California

Ferrari CaliforniaDe asemenea, in echiparea de serie a noului model Ferrari California se regaseste si sistemul de control la tractiunii F1-Trac, acelasi diponibil si pe 599 GTB Fiorano. Tot din echiparea standard fac parte si franele cu discuri din ceramica si carbon, asa ca performantele la franare ar trebui sa fie excelente.

Ferrari California va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Paris, in toamna acestui an, dar pana atunci constructorul italian spune ca va publica mai multe poze si detalii tehnice.

Cititi si alte articole de lifestyle pe YourMoney - noi va recomandam:

1. Audi A3 clubsport quattro: TDI de senzatie!
2. Povestea de dragoste care a inspirat celebra emblema Rolls-Royce
3. Porsche 9ff GT9: Aproape cea mai rapida masina din lume