Day-Date II

Day-Date IILansat in 1956, Day-Date a marcat inceputul unei ere, fiind primul ceas care afisa ziua saptamanii nu doar in cifre, ci si in litere. Aproape instantaneu, Day-Date a devenit accesoriul preferat al celor mai influente personalitati din lume. Indiferent de materialul in care este lucrat (aur sau platina), Day-Date II reprezinta deci alegerea perfecta a celor care apreciaza eleganta clasica si puterea inovatiei, fiind considerat, pe buna dreptate, chintesenta savoir-faire-ului Rolex.

Cu o carcasa de 41 de mm si un mecanism PARACHROM, Day-Date II are o mare rezistenta la socuri si campuri magnetice. In plus, Day-Date II este garantat pana la o adancime de 100 de metri. Pentru un confort optim, Day-Date II este echipat cu noua bratara Super-President si mecanismul de inchidere invizibil patentat de Rolex - Crownclasp.

Day-Date II

Day-Date IILinia Day-Date s-a imbogatit cu patru modele:

  • Primul model este disponbil in doua variante: ambele au carcasa de platina si coronita neteda, diferenta fiind facuta de cadran si cifre (cadran negru mat cu cifre arabe si cadran „ice-blue“ cu cifre romane)
  • Cel de-al doile model este din aur roz de 18 carate si are coronita canelata, cadran din fildes roz si cifre romane;
  • Cel de-al treilea model este din aur alb de 18 carate si are coronita canelata, cadran din fildes si cifre romane;
  • Cel de-al patrulea model este din aur galben de 18 carate si are cadran din fildes, coronita canelata si cifre arabe.

Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

Oyster Perpetual Sea-Dweller DeepseaCu un design si manufactura realizate in intregime de catre Rolex, Sea-Dweller Deepsea beneficiaza de o arhitectura inovatoare a carcasei: sistemul RINGLOCK este unul dintre cele mai recente patente inregistrate de Rolex, menit sa asigure rezistenta ceasului la presiunea extraordinara pe care o exercita apa la mari adancimi (3.900m). Sea-Dweller Deepsea este primul ceas cu o bratara cu sistem de extensie dubla, pentru a mari confortul scufundatorului care poarta ceasul peste costumul de scafandru.

Modelul Sea-Dweller exprima spiritul de pionierat al Rolex care a dezvoltat ceasuri precum Submariner si Sea-Dweller inca de la inceputul anilor ‘50. Numele poarta amintirea Deep Sea Special, prototipul experimental creat in 1960 care s-a scufundat cu succes pana la adancimea de 10.916 m adancime in Groapa Marianelor.

Oyster Perpetual Sea-Dweller Deepsea

Oyster Perpetual Sea-Dweller DeepseaCoronita: Sea-Dweller Deepsea este echipat cu o coronita rotativa unidirectional (in caz de accidente sau lovirea involuntara a ceasului, coronita se poate misca doar in sensul invers acelor de ceasornic, pentru a elimina riscul de a se prelungi timpul petrecut sub apa), cu un disc de 60 de minute CERACHROM care-i permite scufundatorului sa monitorizeze precis timpul. Numeralele si gradatiile sunt inscriptionate cu platina in CERACHROM cu ajutorul unei tehnici patentate de Rolex.

Cadranul: Pentru a mari lizibilitatea, indexul si acele ceasului sunt mai mari si invelite partial cu acelasi material luminiscent care emite culoarea albastruie.

Mecanismul: Sea-Dweller Deepsea este dotat cu un calibru 3135, cunoscut pentru precizia cronometrica si robustetea sa si cu arcul spiralat PARACHROM cu functii anti-soc si anti-magnetice.

Bratara: Bratara din otel 904L poate fi ajustata pana la 7 mm peste costumul de scafandru datorita unui sistem special care include zale FLIPLOCK extensibile si noul sistem de inchidere GLIDELOCK.

Oyster Perpetual Submariner Date

Oyster Perpetual Submariner DateCarcasa din aur de 18 carate (doua variante: alb sau galben) prezinta o coronita unidirectionala si un disc CERACHROM negru.

Rezistent la o adancime de 300 de metri, Oyster Perpetual Submariner Date are certificat de cronometru acordat de cea mai inalta autoritate Swiss Official Chronometer Testing Institute (COSC). Mecanismul beneficiaza de arc spiralat PARACHROM, cu o mare rezistenta la socuri si campuri magnetice. Bratara include noul sistem de inchidere GLIDELOCK.

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona & Datejust

Oyster Perpetual Cosmograph Daytona & DatejustOyster Perpetual Cosmograph Daytona este disponibil pentru prima data in aur roz de 18 carate. Ceasul are cadran negru si mini-cadrane din aur. Bratara Oyster dispune de sistem de inchidere OYSTERLOCK si zale extensibile EASYLINK.

Oyster Perpetual Datejust "Editie Speciala" este disponibil in versiunea de 34 mm din aur alb de 18 carate. Cadranul si bratara sunt pavate cu diamante in forma arabesque. Mai mult decat atat, coronita este pavata cu doua randuri de diamante.

Cititi si alte articole de lifestyle pe YourMoney - noi va recomandam: