1 / 8

O piata de 80 de milioane de euro, in plina dezvoltare

Un studiu recent realizat de Hansen Office Furniture a evidentiat preocuparea tot mai intensa a companiilor romanesti cu privire la conceptul de office design, rezultatele fiind relevante pentru ritmul rapid de dezvoltare a companiilor romanesti si, in acelasi timp, suprinzatoare cu privire la modalitatile de informare, procesul decizional, criteriile de selectie si perceptia asupra implementarii unui proiect de office design.

"In prezent, piata romaneasca de design pentru spatii de birouri este in plina ascensiune. Acest lucru se datoreaza expansiunii companiilor deja existente pe piata sau intrarii unora noi – romanesti si straine deopotriva. Daca in anul 2006 valoarea pietei locale de mobilier de birou a fost estimata la 60 de milioane de euro, la finele anului trecut aceasta a ajuns la valoarea de 75-80 de milioane de euro. Si, avand in vedere ca anul acesta si anul viitor se vor finaliza mai multe cladiri de birouri, se estimeaza ca piata va avea o crestere anuala de 10-15%, pentru urmatorii 4-5 ani", declara Diana Blinda, Managing Partner al Hansen Office Furniture.

"Rata medie anuala de crestere din ultimii ani a fost de 5-7%, insa estimarile pentru 2008 si anii urmatori vorbesc de rate de cresteri care pot ajunge la doua cifre. Astfel, se estimeaza ca, pana in 2011, valoarea pietei de mobilier de birou din Romania va ajunge undeva la 100 – 120 de milioane de euro", subliniaza Bogdan Stanciu, responsabil Mobexpert Office.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri