Restaurante in aer liber

Restaurante in aer liberFara indoiala, caldura soarelui, vantul ce adie usor si mai ales modul in care lumina se schimba in timp ce luam masa, creand stari sufletesti diferite, sunt elemente pe care nu le intalnim in atmosfera unei sali de luat masa.

Din motive ce tin de cultura, dar si de frumusetea peisajelor, europenii sunt cunoscuti pentru placerea pe care o au in a lua masa in aer liber, fara a renunta insa la calitatea si rafinamentul unor feluri de mancare sofisticate ce tin cu siguranta de haute cuisine. Asadar, ForbesTraveler ne prezinta topul celor mai apreciate restaurante in aer liber din Europa.

The Gritti Palace's Club del Doge, Venetia

The Gritti Palace's Club del Doge, VenetiaSe pare ca restaurantul Gritti a gazduit in ultimii 50 de ani toti regii si reginele, scriitori si numeroase vedete de cinema care au luat masa pe puntea clubului del Doge, un loc superb de unde pot fi admirate toate frumusetile ce confera unicitate Venetiei.

De asemenea, meniul este unul pe masura, ce include peste adriatic delicios, risottos si vin spumant pentru orice ora a zilei dar, mai ales, pentru momentele romantice, la apusul soarelui.

Bom Jardim, Lisabona

Bom Jardim, LisabonaFara a exagera in niciun fel, a lua masa la umbra unei umbrele, intr-un restaurant pur si simplu fermecator din Lisabona, cunoscut si sub denumirea de "The Chicken King", iti ofera privilegiul de a savura cel mai bun pui si cartofi prajiti din Portugalia.

Toate acestea, in timp ce va imprieteniti cu locuitorii extrem de primitori, care se intalnesc in acest loc de generatii.

Restaurantul hotelului Ajia, Istanbul

Restaurantul hotelului Ajia, IstanbulSituat pe partea asiatica a Bosforului, hotelul Ajia reprezinta o minunata reamenajare a unui vechi palat la care se ajunge cu ajutorul unui bac si care a atras de-a lungul timpului atat personalitati celebre cat si mari corporatii care au ales acest loc superb pentru desfasurarea intalnirilor si a conferintelor.

Terasa ofera o priveliste de vis a orasului, iar meniul in stil italian, ce include risottos, paste si fructe de mare, este pe cat de neobisnuit in Istanbul, pe atat de rafinat.

OXO Tower Restaurant & Brasserie, Londra

OXO Tower Restaurant & Brasserie, LondraAflata la etajul opt al turnului OXO, pe Southbank, si detinuta de Harvey Nichols, aceasta superba terasa ofera o priveliste vasta a Tamisei de la Catedrala St. Paul si pana la Tate Museum.

Meniul pune la dispozitia clientilor o masa de pranz copioasa cu trei feluri de mancare, o colectie de vinuri ce numara peste 800 de sortimente si o multitudine de feluri de mancare, de la cele traditionale, pana la cele mai sofisticate, toate acestea pe acorduri relaxante de jazz.

Can Maj, Barcelona

Barceloneta (sau Mica Barcelona) reprezinta zona din vecinatatea portului cu numeroase restaurante ce servesc specialitati preparate cu fructe de mare. Can Majó este unul dintre cele mai apreciate localuri de acest fel, atat pentru apropierea de mare cat si pentru preturile rezonabile.

Pe langa toate acestea, Can Majó ofera clientilor sai un variat meniu traditional din care nu lipsesc feluri de mancare precum bacalao, calamari cu orez si un delicious peste pe gratar, servite alaturi de rafinatele vinuri locale.

Prask Seltko, Praga

"Prague Piglet" este numele perfect pentru un restaurant in care se poate comanda cel mai bun fel de mancare din carne de porc, insotit de chipsuri din cartofi, salata si rosii dar si preparate precum ficat de rata la gratar, piept de rata cu sos de lamaita, sau file de stiuca si sos de spanac.

De asemenea, vinurile din regiunile Cehiei precum Boemia si Moravia sunt tot mai apreciate, iar localizarea pe varful dealului, in apropierea unui superb castel, ofera o panorama impresionanta a orasului.

Chinesischen Turm, Germania

Chinesischen Turm, GermaniaCea mai faimoasa berarie din Munich si, in acelasi timp, cea mai mare din lume, Chinesischen Turm este locul perfect pentru a savura celebra bere din Bavaria, snitel vienez, gogosi germane si binecunoscutii pretzels cu sare care te vor inseta din ce in ce mai mult.

De asemenea, muzica germana zgomotoasa creaza buna atmosfera si completeaza distractia.

La Rotonde, Paris

La Rotonde, ParisLa Rotonde, acest restaurant in aer liber celebru in Paris, este situat la intersectia dintre Bulevardele St. Germain si Raspail, vis-à-vis de la fel de fermecatoarea terasa Le Dôme.

Inca din 1903, acest local a fost frecventat de personalitati ale vremii precum Hemingway sau Picasso pentru atmosfera degajata din cafenea dar si pentru gustari precum supa de ceapa, tarta din carne de vita sau friptura cu piper.

Restaurantul de vara al hotelului Le Bristol, Paris

Restaurantul de vara al hotelului Le Bristol, ParisAcest restaurant de vara este unul extrem de sofisticat si celebru in Paris, decorat cu doua stele Michelin.

Eric Fréchon, bucatarul sef, prepara atat feluri de mancare traditionale cat si retete ce tin de bucataria moderna haute cuisine precum raci cu sos de rosii, avocado aromatizat cu curry, sau spuma racoritoare din suc de mar verde.