Hydra, Grecia

Hydra, GreciaHydra este o insula mica si extrem de linistita, unde traficul motorizat se rezuma doar la masinile ce asigura curatenia.
Arhitectura in stil traditional domina, deoarece noile cladiri trebuie sa fie construite pe ruinele unei vechi asezari.

Rezultatul consata in farmecul unui sat pitoresc de pescari ce tine aceasta insula greceasca departe de multimile de turisti, spre deosebire de alte statiuni ale Marii Mediterane cum ar fi, spre exemplu, Capri sau St. Tropez.

Cleopatra's Beach, Turcia

Cleopatra's Beach, TurciaSe crede ca Marcus Antonius si Cleopatra au petrecut momente de extrem de romantice pe aceasta intindere de nisip in apropiere de Alanya, pe coasta de sud a Turciei.

Legenda spune, de asemenea, ca Marcus Antonius a creat el insusi aceasta plaja incercand sa-si impresioneze iubita.

Chiar si nisipul de pe aceasta fermecatoare plaja are culoarea dragostei: un roz diafan.

Thassos, Grecia

Thassos, GreciaPentru turistii din Nordul Greciei, precum si cei din intreaga Europa, Thassos reprezinta o destinatie obisnuita dar, insula ramane inca destul de necunoscuta in randul americanilor. Aceasta oaza de liniste reprezinta o alternativa excelenta pentru cei care doresc sa evite multimile ce invadeaza alte insule ale Greciei.

Thassos este acoperita de paduri intinse de pin asupra carora se lasa uneori ceata, creand un climat umed, extrem de diferit de cel al insulei Santorini.

Emerald Coast, Sardinia

Emerald Coast, SardiniaIn nordul Sardiniei, in apropierea oraselului Porto Cervo, plaja Emerald Coast este una dintre putinele cu nisip din zona.

Apa, de un albastru-azur, si nisipul alb-stralucitor, confera o frumusete nemaiintalnita aceastei zone.

Chiar daca tinutul este inconjurat de hoteluri de cinci stele, turistii pot opta, de asemenea, pentru inchirierea unei vile superbe cu priveliste la mare, creand astfel cea mai romantica atmosfera in randul plajelor Mediteraneene din Italia.

Cassis, Franta

Cassis, FrantaLa est de Marsilia, imediat dupa parasirea celei de-a treia metropola ca intindere din Franta, turistul se cufunda intr-un peisaj de vis cu podgorii de vita de vie si privelisti impresionante catre portul oraselului Cassis.

Odata cu lasarea serii, luminile portului, mancarurile delicioase si vinurile locale, transforma atmosfera in una memorabila. Romantismul este intretinut, de asemenea, de stancile bogate in calciu ce modeleaza tarmul, ascunzand plaje uitate de lume.

Taormina, Sicilia

Taormina, SiciliaCu Muntele Etna ce vegheaza aceasta plaja a Siciliei de Est, Taormina devine un tinut ce inspira primitivism. Cu toate acestea, destinatia este una de inalta clasa, frecventata de membri ai inaltei societati, celebrul duo de designeri Dolce & Gabbana exprimandu-si admiratia pentru acest fermecator colt de pamant.

Racoriti-va aici cu granite, desertul traditional sicilian si apoi parasiti plaja pentru a va indrepta spre partea medievala a orasului.

Le Lavandou, Franta

Le Lavandou, FrantaO istorie ce mentioneza colonizarea de catre calugari si, mai tarziu, aparitia piratilor, ar putea reprezenta un “ingredient” ce confera o alura romantica acestei intinderi uitate de lume si totusi, situata la doar 40 de minute de mers cu masina, de mult mai stralucitoarea St. Tropez.

Plajele izolate, ce domina coasta, reusesc astfel sa ramana slab populate, oferind turistilor momente unice de relaxare.