6 / 8

Investitia intr-o galerie de arta

Investitia intr-o galerie de arta nu este deloc de neglijat atunci cand se ia decizia de a intra in acest domeniu de activitate.

Comerciantii de arta platesc in primul rand niste chirii foarte mari, de aproximativ 50-60 de euro metrul patrat, intr-o consignatie. La acestea se adauga investitiile ulterioare specifice unei galerii, cum ar fi lumina, un anumit aspect general si o prezentare deosebita”, declara Boieriu.

Diana Dochia este de parere ca valoarea investitiei depinde in primul rand de ceea ce-ti doresti si de proiectele pe care le initiezi in cadrul galeriei. Anaid Art Gallery desfasoara un program extrem de voluminos la nivelul promovarii si mediatizarii actului artistic.

Galeria insoteste expozitiile personale cu minicataloage, investind astfel in actul de conservare a evenimentului artistic. Apoi in 2007 a initiat primul program de design de expunere, in cadrul caruia un arhitect se ocupa de amenajarea expozitiei, practica curatoriala extrem de frecventa pe plan international, la nivel muzeal. Astfel, investitia ajunge adesea in jurul sumei de 3000 de euro pe eveniment.

Apoi, o galerie traieste prin colectionarii pe care ii atrage, galeria este cea care face legatura intre artist si colectionar. Pe plan international expectantele la nivelul unei galerii ce participa pe piata internationala sunt intre 5-7 ani la nivelul eficientizarii afacerii. In Romania exista galerii private de arta abia din 2001, iar participare internationala a unora dintre aceste galerii a fost facuta abia din 2005”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri