7 / 8

Pregatirea profesionala necesara

Chiar daca afacerea cu galerii de arta pare una ca oricare alta, nu oricine poate initia si coordona un business de acest tip.

Din pacate, in Romania, toata lumea se pricepe la fotbal si la arta. Aceasta afacere nu poate fi practicata de oameni, care nu au cunostinte in domeniu. De altfel, nicio afacere nu poate fi practicata de oameni, care nu se pricep", considera Diana Dochia.

A avea o afacere de succes in acest domeniu presupune multe cunostinte, studii in domeniu, calatorii, vizite la muzee si un contact permanent cu piata internationala de arta: frecventarea targurilor internationale de arta, precum si a licitatiilor si a evenimentelor de orice tip, care pot aparea in acest domeniu.

De aceeasi parere este si Adrian Boieriu: “O galerie de arta poate fi intretinuta si coordonata doar de o persoana cu studii aprofundate si temeinice. Pe aceasta piata circula foarte multe falsuri, obiecte contrafacute, iar o simpla semnatura mie nu-mi zice nimic. Este necesara o cercetare amanuntita a lucrarilor”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri