Colectia de mobilier de birou Ego

Colectia de mobilier de birou EgoBirourile Colectiei Ego au un impact puternic. Piesele sunt disponibile in finisari de stejar, atat in culoare inchisa, cat si deschisa. Sunt de asemenea disponibile si in finisare de lemn de nuc Canaletto, perfect pentru a crea spatii de munca primitoare si calde. Fiecare finisare este, in sine, un caracter care ghideaza usor codul stilistic total, realizat dintr-o combinatie puternica: personalitate plus tehnologie.

Colectia Ego prezinta conceptele principale ale biroului dintr-o perspectiva diferita, care depaseste cotidianul, fara insa a pierde din vedere efectul global.
Punctul de plecare al intregii colectii este nevoia de oferi unui mediu de lucru placut si confortabil, care sa motiveze angajatii. Este cunoscut deja studiul si implementate chiar rezultatele lui de catre marile companii internationale, conform caruia biroul si mobilierul de birou pot fi un element esential in confortul angajatilor si in mai buna lor comunicare.

“Motivarea angajatilor prin amenajarea unor birouri confortabile si comunicarea mai buna dintre acestia datorita optimizarii spatiului de birou sunt de multa vreme practici uzuale in companiile europene. Estimam ca in curand mediul fizic de lucru poate deveni si in Romania un instrument care sa pluseze la pachetul salarial al angajatului si care sa ii determine cresterea loialitatii”, declara Diana Blinda, managing partner Hansen office furniture.

In acelasi timp, amenajarea unui birou nu mai este doar o problema de achizitie a mobilierului potrivit. Office design-ul devine o chestiune importanta in organizarea companiilor, cu un impact important asupra eficientei si motivatiei angajatilor.

Beneficiile alegerii corecte a mobilierului de birou

Beneficiile alegerii corecte a mobilierului de birouStudiile recente arata ca tendinta in randul angajatilor este de a cauta la o companie nu numai un job bine platit, dar si un mediu de lucru confortabil. Tinerii angajati nu se mai multumesc doar cu un loc de munca de pe urma caruia sa isi castige existenta, ci isi doresc un job care sa le contureze viata.

Astfel, climatul de lucru – ne referim deopotriva si la designul spatiului - devine esential in motivarea angajatului. S-a demonstrat ca un spatiu de lucru rigid, lipsit de viata, ne-ergonomic afecteaza in timp si atitudinea angajatilor fata de munca. Expertii sugereaza ca mobilierul de birou atractiv si iluminarea optima a spatiului de munca pot fi factori care imbunatatesc moralul angajatilor.

Pe langa motivarea angajatilor, un design profesionist al spatiului de birouri are un impact direct asupra eficientei organizatiei. Studii arata ca frecventa comunicarii se apropie de zero pentru angajatii cu birouri separate de mai mult de 30 de metri. Mijloacele moderne de comunicare - email-ul sau Instant Messaging - nu pot suplini decat intr-o mica masura beneficiile comunicarii directe. Multe companii mari au luat in considerare aspectul comunicarii cand au proiectat spatiile de birouri.

La celalalt pol se afla nevoia angajatilor de concentrare pe lucrul individual. Potrivit pentru aceasta este un mediu linistit cu putine surse de distragere a atentiei. Studiile arata ca programatorii lucreaza 20% pana la 30% din timp pe cont propriu, iar pentru unele din activitati angajatii isi dedica pana la 64% din timp pentru asa numitul “quiet work”.

Ego: Design si tehnologie

Ego: Design si tehnologieAstfel, se impune o solutie echilibrata fata de cele doua conceptecomunicare si munca individuala – determinate si de activitatile desfasurate. In acelasi timp, un factor important este reprezentat si de mobilierul si conceptul de decorare a biroului - de la influentarea starii de spirit prin folosirea culorii, pana la determinarea de spatii speciale prin mobilierul de birou (de exemplu, pozitia de autoritate a top management-ului in sala de conferinte sau masa speciala de conferinte cu forme rotunde, care aduce comunicatorii mai aproape si usureaza interactiunea).

In prezent, tehnologia este folosita din ce in ce mai mult in slujba design-ului. Iar rezultatul este o imbunatatire a calitatii vietii. Mobilierul de birou trebuie sa comunice soliditate, stabilitate si tehnologie constructiva – fara a nega insa valorile estetice, unde finisarile sunt caracteristici definitorii distinctive, unde formele pieselor se adapteaza nevoilor si, in acelasi timp, creeaza un intreg sistem sau un singur punct de lucru.

Hansen office furniture ofera solutii complete pentru amenajarea unui spatiu de birou. Incepand din anul 2004, compania reprezinta pe piata din Romania mai multi producatori de mobilier de birou si scaune din Europa: Della Rovere, CAIMI, Ares Line, Boss Design.