Bar Master Competition 2008

Bar Master Competition 2008Din cei 18 barmani inscrisi in concurs, Bogdan Costiniu a acumulat cel mai mare punctaj (565 de puncte) dupa cele doua probe din concurs: Speed Opening si Working & Exibition Flair. Pe locurile doi si trei s-au clasat Valentin Luca (cu 564 de puncte) si Costin Gache (528 de puncte).

La prima proba, cea de Speed Opening, concurentii au avut de desfacut in cel mai scurt timp cinci sticle de Pepsi. Cel mai rapid s-a dovedit a fi chiar ocupantul locului intai, Bogdan Costiniu, care a reusit sa opreasca cronometrul la 2,26 secunde. In acest fel, Bogdan si-a adjudecat maximum de puncte pentru aceasta proba – 300 – urmatorii clasati fiind punctati in functie de timpul realizat de castigator.

Ca si la etapa desfasurata luna trecuta la Bucuresti, cel mai bun punctaj la cea de-a doua proba, Working & Exibition Flair, a fost obtinut de Valentin Luca (344 de puncte), juriul punctand tehnicitatea, varietatea, originalitatea, prezenta scenica si impresia generala. Chiar daca Valentin a castigat detasat aceasta proba, urmatorul clasat fiind notat cu 266 de puncte, in final, suma punctelor din cele doua probe nu a fost suficienta pentru locul intai, adjudecat de Bogdan Costiniu.

Organizarea competitiei

Organizarea competitieiJurizarea Bar Master Competition a fost asigurata ca de obicei de barmanii profesionisti Marius Gogoasa, Costin Bucur si Costin Gogoasa. Componenta juriului este aceeasi ca si anul trecut, cei trei formand o echipa bine sudata, respectata de concurenti.
Urmatoarea etapa a Bar Master Competition va avea loc pe data de 3 septembrie, in incinta Iulius Mall din Timisoara, care va fi urmata de etapa de la Cluj, din luna octombrie. Marea finala va avea loc in luna noiembrie la Bucuresti.

Bar Master Competition este liga nationala de barmani organizata de Food & Bar Magazine. Scopul acestui concurs este acela de a oferi un mediu competitional corect si provocator tuturor barmanilor din Romania. Prima editie a ligii a fost organizata in 2006, fiind cel mai mare concurs de acest tip din Romania.

Bar Master Competition se desfasoara dupa un sistem care prevede organizarea a patru etape de calificare in Bucuresti, Constanta (Mamaia), Timisoara si Cluj. Pe parcursul acestora, barmanii concureaza pentru a acumula puncte. Concurentii cu cele mai mari punctaje totale se califica in Finala care va fi organizata in luna noiembrie, la Bucuresti.

Premiile totale puse in joc se ridica la valoarea de 10.150 de euro, fiind structurate dupa cum urmeaza:

Food & Bar Magazine

Food & Bar MagazinePartenerii primei etape a Bar Master Competition au fost Disaronno, Pepsi, Prigat si Monin. Concursul este supervizat si jurizat de Exquisite Bar Solutions, iar partener media al evenimentului este publicatia saptamanala Sapte Seri.

Mai multe informatii despre Bar Master Competition puteti afla accesand www.foodandbar.ro, unde pot fi gasite toate detaliile despre aceasta competitie.

Food & Bar Magazine este o revista business-to-business dedicata managerilor si specialistilor din sectorul horeca (restaurante, baruri, cafenele, cluburi etc). Fondata in aprilie 2005, publicatia s-a impus pe piata media ca revista tendintelor in acest domeniu.

Food & Bar Magazine este o publicatie a Business Publishing Group, care mai editeaza publicatiile Piata – revista bunurilor de larg consum, Pharma Business – revista de management medical si farmaceutic, Financial Director si Modern Buyer – revista achizitorilor din Horeca si Retail.