Cinc Sentis

Cinc SentisSituat pe Aribau, unul dintre cele mai frecventate bulevarde ale cartierului mereu plin de turisti, Eixample, restaurantul "Five Senses" se diferentiaza de localurile conventionale in care se ia masa, datorita faptului ca meniul sau se schimba in functie de sezon.

Toate felurile de mancare specifice acestei zone sunt mereu asortate cu diferite sortimente de vinuri fine, la care se adauga personalul vorbitor de limba engleza, extrem de primitor.

Hotelul Omm

Hotelul OmmDupa ce veti trece de holurile imense si intunecate ale hotelului Omm, veti intra in dormitoare spatioase, in care materialele naturale si podelele din lemn masiv contrasteaza cu conglomeratele de astfalt de afara.

Zona de odihna este separate de bai prin paravane ce ofera incaperii un aspect extrem de placut si aerisit. Piscina de pe acoperisul hotelului ofera o priveliste de vis asupra intregii regiuni dintre Paseo de Gracia si Casa lui Gaudi, cunoscuta si sub denumirea de “La Pedrera”.

chic&basic

chic&basicHotelurile cu design deosebit sunt extrem de numeroase in Barcelona si, in timp ce multe dintre ele fac parte din categoria celor extrem de costisitoare, unele au preturi acceptabile. Printre acestea se numara hotelul chic&basic, situat in cartierul El Born.

Doar scara centrala, grandioasa si impunatoare, va aminteste faptul ca va aflati intr-un fost conac aristocratic, restul design-ului fiind extrem de modern si inovator. Camerele mici dar, foarte confortabile sunt decorate in totalitate in alb dar puteti schimba aceasta culoare in functie de starea de spirit, cu ajutorul unui sistem cu led-uri.

Palau de la Musica Catalana

Palau de la Musica CatalanaPalau de la Musica din Barcelona este cu adevarat un loc impresionant. Construit intre anii 1905 – 1908 de catre Lluís Domènech i Montaner, constructia era considerata de catre acesta drept o fantezie intr-un bol de cristal. Vestibulul, scarile si foaierul au o arhitectura unica, iar intrarea aici este libera.

Nu pierdeti totusi si turul palatului, care incepe in fiecare zi la ora 9 dimineata, unde veti putea admira imensele ferestre de vitraliu, opere de arta din mozaic si cupola construita deasupra scenei, care da impresia unui gigantic strop de apa luminos; toate acestea sub indrumarea unui ghid specializat.

Muzeul Maritim din Barcelona

Muzeul Maritim din BarcelonaCatalanii considera ca ceea ce-i diferentiaza de restul spaniolilor dateaza inca din anii 1137 – 1479 cand Catalonia, si mai ales Barcelona, era o adevarata putere maritima la Mediterana.

La Muzeul Maritim din Barcelona veti putea admira un adevarat santier naval cu vase reproduse in marime naturala, harti vechi, picturi si modele de nave maritime.

Barcelona vazuta din elicopter

Barcelona vazuta din elicopterSe pare ca Manhattan-ul nu detine monopolul asupra tururilor cu elicopterul. Mai mult chiar, privelistile impresionante la Marea Mediterana de care se bucura Barcelona, transforma aceasta calatorie in una de neuitat.

Pe durata acestui zbor de zece minute, ce va va costa aproximativ 120 de euro, veti putea admira de la inaltime obiective turistice precum Sagrada Familia, Muntele Tibidabo, Dealul Montjuic, zgarie-nor-ul cilindric Torre Agbar precum si multe altele.

Barcelona vazuta din iaht

Barcelona vazuta din iahtChiar daca ti-ai cumparat pantofi sport de la unul dintre magazinele Camper sau pantofi cu toc de la celebrul designer Juan Antonio Lopez, cu siguranta ii vei da jos pentru o calatorie cu iahtul.

Nici o alta metoda de a admira impresionantele privelisti ale Barcelonei nu este mai incantatoare. Poti inchiria un iaht pentru un tur de patru ore, care te va costa aproximativ 2.000 de euro si, astfel, poti pleca intr-o calatorie de vis din portul Port Olímpic impreuna cu inca opt prieteni.

CDLC Barcelona

CDLC BarcelonaCrezi ca poti rezista tentatiei de a vizita un lounge din Barcelona, cu vedere spre Marea Mediterana? Carpe Diem Lounge Club & Restaurant te va cuceri cu terasele sale spatioase si interioarele decorate cu perne confortabile si sezlonguri, unde poti asculta muzica preferata.

In fiecare seara de marti si joi, va puteti bucura de petreceri speciale, Delicious, respectiv Nirvana, unde veti putea sa petreceti si sa va distrati in stil spaniol. Nu uitati insa sa faceti o rezervare inainte.

Luz de Gaz

Luz de GazChiar daca in Barcelona cluburile abia incep sa se remarce, Luz de Gaz este deja recunoscut printre cei ce petrec pana dimineata.

Localizat in afara zgomotosului Bulevard Diagonal, clubul este deschis in fiecare noapte de la orele 23, pana dimineata la ora 5. Chiar langa club veti putea gasi Sala B, o discoteca mai mica, si un spatiu special amenajat pentru putina odihna si discutie cu prietenii.