1 / 7

Inceputurile Joc Bar Hoc

Joc Bar Hoc este un workshop de improvizatie ce-si propune ca, o data la doua saptamani, sa ofere doua ore de relaxare, de iesire din rutina cotidiana prin activitati specifice teatrului, destinate in primul rand oamenilor care isi dedica cea mai mare parte a timpului muncii.

Avand in vedere pasiunea pentru teatru si pentru oameni, Florina Anghel (foto), director al Asociatiei Culturale Alter Ego, a inceput in urma cu aproximativ un an planurile pentru un atelier de improvizatie, in care oamenii sunt indemnati sa fie diferiti, sa fie ei insisi. La aceasta s-a adaugat entuziasmul prietenilor si al cunoscutilor care, odata ce au vazut spectacolele in care juca, si-au exprimat admiratia pentru activitatea pe care o desfasura si dorinta de a participa la un eveniment placut, scos din peisajul cotidian.

De asemenea, peisajul spectacolelor din Bucuresti se limita la reprezentatii ale actorilor, workshopuri de improvizatie, destinate exclusiv profesionistilor - actori, regizori, scenaristi, studenti –, cursuri de teatru destinate in primul rand copiilor si o multime de traininguri pe teme diferite.

“Pornind de la aceste date si avand dorinta de a impartasi lucrurile pe care le stiu si care mie si colegilor mei ne-au folosit asa cum poate scoala nu a reusit, lucruri minunate care pot fi invatate si de altii, cu ajutorul improvizatie: bucuria jocului si a experimentarii. Nu imi doresc insa ca forma in care se intampla lucrul acesta sa fie un CURS, si in orice caz nu de actorie, pentru ca cei carora ma adresez nu doresc sa faca actorie. In plus, cateva metode si tehnici pe care le folosesc sunt imprumutate din alte domenii (psihologie, programare neuro-lingvistica, gandire laterala”, spune Florina Anghel.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri