X1 Concept: SUV din clasa premium

X1 Concept: SUV din clasa premiumE drept ca SUV-urile nu mai sunt privite chiar atat de bine in ultimul timp din cauza cresterii pretului carburantilor si taxelor mari introduse de unele state pentru acest gen de masini.

Cu toate acestea, SUV-urile premium, cum sunt si cele ale constructorului german, sunt mai putin afectate de aceste schimbari. Asa ca BMW se pregateste sa lanseze al patrulea SUV din gama X, dupa X5, X3 si X6.

E drept ca X1 este prezentat, chiar cu o zi inainte de debutul din cadrul salonului de la Paris, sub titlul de concept si chiar este un concept. La fel de adevarat este insa ca nu vom avea de asteptat decat aproximativ un an (poate chiar mai putin) pana sa vedem si versiunea de serie.

BMW nu spune mare lucru despre X1 Concept.

BMW nu spune mare lucru despre X1 Concept.X1 Concept va fi pozitionat sub modelul X3, dar asta e mai mult teoretic. Cei de la BMW spun ca X1 Concept este foarte aproape de dimensiunile lui X3, platforma tehnica fiind in mare parte cea de pe actuala Serie 3.

In afara pozelor pe care le puteti vedea, BMW nu spune mare lucru despre X1 Concept. Putem doar presupune ca, la fel cum a luat platforma Seriei 3, va prelua si motorizarile, diferentele fiind lasate la nivelul interiorului despre care nu se stie inca nimic. Se va sti insa azi, live, la Paris, pentru ca X1 Concept ii asteapta deja pe cei interesati in standul BMW.

Despre designul conceptului, nu se pot spune prea multe lucruri. Ramane la aprecierea fiecaruia daca ii place sau nu. Cum versiunea de serie va arata aproape la fel, probabil ca BMW isi va atrage iarasi un set de critici.


Sursa: Sotto