2 / 5

Alexandru Ciucu, Tata si Fiul: Apetit diminuat al cumparatorilor de a face investitii toamna

Intrebat despre evolutia domeniului in care activeaza, in contextul crizei financiare mondiale, Alexandru Ciucu precizeaza ca in Romania nu s-a conturat inca o piata a costumelor de lux pentru barbati, realizate la comanda. Rezumandu-se strict la atelierul sau, creatorul declara ca nu s-au simtit fluctuatii notabile in numarul de comenzi, inafara celor specifice sezonului.

“Daca este sa vorbim de fluctuatiile sezoniere, acestea se datoreaza in primul rand faptului ca peste circa o luna se incheie perioada in care se pot face nunti si incepe Postul Craciunului, asadar clientii de costume dedicate ceremoniilor isi pierd interesul pentru comenzi in aceasta parte a anului. De asemenea, putem lua in considerare si apetitul general usor diminuat al cumparatorilor de a face investitii toamna”, declara Alexandru Ciucu.

Totodata, in privinta evolutiei pe termen scurt a afacerii sale, Ciucu este de parere ca aceasta piata in formare a costumelor de lux executate la comanda depinde in mod direct de relatia dintre designer si client, si mai putin de contextul general al economiei sau de fluctuatiile segmentului financiar din ultima perioada. Intr-o afacere de acest gen, se creeaza inevitabil o anumita fidelitate reciproca.

“Prin urmare, nu cred ca o criza de genul celei in desfasurare va afecta substantial nisa noastra pentru simplul fapt ca ea se bazeaza pe doua lucruri foarte importante: pe relatia designer-client si pe nivelul financiar crescut al clientului, in unele cazuri, sau pe motivatia acestuia extrem de intemeiata, in alte situatii”, adauga Alexandru Ciucu.

Alexandru Ciucu, unul dintre actionarii de la Tata si Fiul, si-a inaugurat in 2006 atelierul ce-i poarta numele, un spatiu care reuneste cele mai fine tesaturi si accesorii. Articolele vestimentare premium pentru barbati de la Tata si Fiul sunt create exclusiv la comanda, la preturi de 1.300-1.600 de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri