2 / 7

Parcursul profesional

La scurt timp dupa perioada de practica isi deschide un atelier in Ploiesti, unde lucreaza aproape doi ani. Apoi incepe studiile Universitatii Politehnice din Bucuresti si se angajeaza in acelasi timp la atelierul unui importator de ceasuri.

Dupa absolvirea facultatii, urmeazamai multe cursuri de specializare pe diferite mecanisme de ceasuri, inclusiv un stagiu de un an la cea mai renumita scoala de ceasornicarie din Elvetia si din lume, Wostep Neuchatel.

In aceasta perioada, pentru a-si finanta studiile, se angajeaza la o manufactura care producea mecanisme speciale pentru ceasuri, dar care punea la dispozitia clientilor si servicii de service.

Elvetia este cel mai potrivit loc din lume in care puteam sa studiez orologeria. Daca acum 10 ani credem ca tot ce facem noi este bine, parerea mea s-a schimbat cand am ajuns acolo. Eram dornic sa invat si am realizat ca ei chiar fac lucrurile astea bine de secole, in timp ce noi doar credem ca le facem bine”, povesteste Ceciu.

Intelegand ca daca ceasornicaria nu se invata asa cum se practica ea in Elvetia nu se ajunge la performanta, Mihai Ceciu si-a trimis si angajatii la cursuri de specializare, pentru a-si forma o echipa cu adevarat valoroasa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri