Pescariu Sports&Spa: Un vis devenit afacere

Pescariu Sports&Spa: Un vis devenit afacereLa opt ani dupa retragerea din activitatea sportiva de performanta, Dinu Pescariu este azi un om de afaceri care a reusit sa impleteasca pasiunea pentru sport cu un business prosper de familie.

Atunci cand si-a incheiat cariera in tenis, a inceput sa caute un loc care sa se potriveasca cu ceea ce avea in gand atunci. Asa a luat nastere Tenis Club Bucuresti in anul 2001; a gasit terenul, a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei si, in scurt timp, a inceput intreaga reamenajare.

Acesta a fost practic visul meu atunci cand cariera mea de sportiv de performanta se apropia de sfarsit si-mi faceam planuri si ganduri despre ce voi face in viitor. Initial am vrut sa fie doar un club de tenis, ulterior m-am gandit sa diversific activitatile care aveau loc in cadrul lui”, isi aminteste Pescariu.

In 2008, anul marcat de criza financiara mondiala, Tenis Club Bucuresti devine Pescariu Sports&Spa si trece printr-un proces amplu de rebranding, schimband imaginea de complex sportiv si de agrement, cu o noua pozitionare, cea a unui club sportiv, care pune la dispozitia practicantilor de sport o gama diversificata de servicii si facilitati sportive.

Astfel, dupa o investitie de trei milioane de euro, Pescariu Sports&Spa va dispune de la inceputul anului 2009 de un club spa, un teren acoperit pentru Squash, sali noi de fitness, o receptie multifunctionala, vestiare, apartamente, terase, piscina acoperita, un loc de joaca pentru copii si un lounge bar.

Romania vs Strainatate

Romania vs StrainatateAtunci cand se gandeste la tipul de clienti care ii trec pragul, recunoaste ca ii este destul de greu sa-i incadreze intr-o anumita categorie.

“Sunt oameni normali, activi si preocupati de un stil de viata cat mai sanatos. In principiu sunt oameni cu venituri medii, spre mari”.

Chiar daca observa o diferenta majora intre felul in care aceste servicii sunt privite in strainatate fata de Romania, Dinu Pescariu este optimist si considera ca si aici oamenii au inceput sa simta nevoia de a-si incarca cumva bateriile dupa o zi de munca. Incep astfel sa-si rupa o ora-doua din program pentru a le petrece facand sport, dar si relaxandu-se.

In strainatate lucrurile astea au aparut cu mult timp inainte sa apara la noi si exista o cultura mult mai bine definita acolo decat aici, insa eu cred ca usor, usor, diferenta aceasta care ne separa se va aplatiza”.

Tenisul nu mai reprezinta pentru mine o pasiune

O data cu trecerea timpului, fostul tenisman si-a descoperit si noi pasiuni. Pe langa calatorii, un hobby major pe care il are in acest moment este golful, sport pe care il practica si in tara, insa incearca sa ajunga cat mai des pe terenurile din Statele Unite si Africa de Sud.

“Tenisul nu mai reprezinta pentru mine o pasiune. A fost meseria si pasiunea mea pentru o perioada lunga de timp, insa acum este ceva ce face parte din trecutul meu”.

Chiar daca nu are o destinatie preferata, vacantele incearca sa le petreaca in locuri linistite, departe de stresul din fiecare zi, desi recunoaste ca s-a obisnuit cu telefonul si ii este destul de greu sa renunte la el.

Atunci cand merg in vacanta incerc ca locatia pe care o aleg sa aiba si unul sau chiar mai multe terenuri de golf prin apropiere pentru a-mi satisface dorinta si placerea de a juca golf. Nu am o destintie preferata, insa sunt multe locuri care imi plac si unde ma intorc mereu cu placere precum Africa de Sud sau Statele Unite”.

Chiar daca nu este un pasionat al obiectivelor turistice, se intampla sa mai viziteze si muzee, insa nu-si face un scop in sine din asta. Ultima vacanta si-a petrecut-o in Statele Unite, unde cativa prieteni i-au recomandat sa viziteze Muzeul Holocaustului din Washington, experienta pe care o considera intr-adevar interesanta.

Efectele crizei financiare la Pescariu Sports&Spa

Efectele crizei financiare la Pescariu Sports&SpaIntrebat cu privire la efectele pe care le are criza economica asupra afacerilor de la Pescariu Sports&Spa, Dinu Pescariu declara ca deocamdata nu a observat o stagnare a afacerii sau scaderea numarului celor care apeleaza la serviciile clubului, insa considera ca, in Romania, suntem abia la inceputul perioadei de criza.

Momentan, afacerile Pescariu Sports & Spa nu sunt afectate; construim chiar o noua aripa a clubului dedicata tratamentelor de tip spa. Probabil ar fi putut sa ne afecteze, insa, din fericire, din punct de vedere financiar, suntem destul de solizi incat sa nu avem probleme cu ceea ce inseamna investitiile in dezvoltarea bazei”.

In ceea ce priveste piata pe care activeaza, Pescariu considera ca nu este momentul sa-si puna problema concurentei. Incearca sa-si faca treaba cat mai bine, astfel incat sa fie multumit de ceea ce se intampla in interior si abia apoi va vedea daca e cazul sa-si faca griji cu privire la ce se petrece in exterior.

Deocamdata suntem in grafic. Am reusit sa ajungem la ceea ce ne-am propus pentru 2008 insa, evident ca este loc si de mai bine. Greselile pe care le-am facut nu au fost totusi atat de mari incat sa schimbe complet situatia”.

Cu toate acestea, considera ca anul 2009 va fi unul extrem de interesant, intrucat atunci va vedea clar rezultatele rebrandingului. De asemenea, anul va debuta cu extinderea Pescriu Sports & Spa, dupa care se va reevalua situatia interna si se va elabora un plan pentru viitor. Ceea ce isi doreste insa cel mai mult este sa se axeze pe calitatea serviciilor pe care le va livra clientilor, pentru fiecare segment de activitate.

M-am gandit, de asemenea, si la acoperirea unei alte zone din Bucuresti prin deschiderea unui nou complex de agrement, insa eu inca nu sunt in totalitate multumit cu ceea ce avem in momentul acesta asa ca, atunci cand voi sti sigur ca mi-am indeplinit toate planurile ma voi gandi si la extindere, prin deschiderea unor locatii noi”.