#1 Gaiole in Chianti, Italia

#1 Gaiole in Chianti, ItaliaGaiole in Chianti este situat in vestul Italiei, iar in 2007 avea o populatie de 2.591 locuitori, semn ca orasul, cunoscut odata ca important centru comercial, a devenit acum un spatiu linistit si relaxant.

O mica ferma din secolul XVII, situata pe dealurile din Chianti, va poate costa aproximativ 600.000 euro.

#2 Saint-Rmy-de-Provence, Franta

Odata orasul in carte locuia Vincent Van Gogh, Saint-Rémy-de-Provence, se afla la douazeci de kilometri de Avignon.

Remarcandu-se prin zone intinse cultivate cu vita de vie si spatii destinte plimbarilor in natura, conditiile de viata sunt printre cele mai bune in Europa. Vara, temperaturile medii nu depasesc 20ºC, iar iarna, temperatura nu scade sub 2º C.

Cu toate acestea, preturile caselor sunt destul de mari, un apartament cu trei dormitoare ajungand si la 425.000 euro.

#3 Copenhaga, Denmarca

#3 Copenhaga, DenmarcaCapitala Danemarcei este cunoscuta drept un important centru de business si stiinta al lumii, dar si pentru cafenelele si patiseriile cu produse delicioase.

Transportul in oras este extreme de bine sincronizat, iar pentru doritori sunt puse la dispozitie biciclete. Pretul unui apartament cu doua camere in Copenhaga se invarte in jurul sumei de 300.000 euro.

#4 Kefalonia, Grecia

#4 Kefalonia, GreciaKefalonia este o insula greceasca, extrem de bogata in frumuseti naturale. Turismul reprezinta principala ramura a economiei, mai ales dupa ce ecranizarea romanului Captain Correlli's Mandolin, al lui Louis de Bernières, a fost filmat aici in anul 2001.

Standardul de viata este unul foarte ridicat in Kefalonia, unde populatia nu depaseste 37.000 de locuitori, iar temperatura medie anuala se situeaza in jurul valorii de 17ºC. Daca doriti sa va cumparati un apartament cu doua camere aici, asteptati-va la un pret de proximativ 220.000 euro.

#5 Ljubljana, Slovenia

#5 Ljubljana, SloveniaRegina Marii Britanii a vizitat recent misterioasa capitala a Sloveniei, unde a primit un cadou special: un cal ce apartine celebrei rase Lipizzaner. Ala Osmond, de la Exeter International, a numit Ljubljana “micul Paris”.

Situat la intersectia a trei “lumi”, latina, germana si slava, orasul reprezinta, fara indoiala un amestec fascinant de culturi. Daca doriti sa locuiti in acest oras, este bine de stiut ca un apartament cu doua camere in centrul orasului poate fi cumparat in schimbul sumei de aproximativ 200.000 euro.

#6 Burford, Marea Britanie

#6 Burford, Marea BritanieBurford este un mic orasel, considerat a fi o “poarta” catre Cotswolds, o superba regiune muntoasa din sudul Marii Britanii.

De asemenea, numeroase celebritati precum Kate Moss, Kate Winslet sau membrii formatiei Radiohead si-au ales aceasta zona drept resedinta. Pretul mediu al caselor in aceasta zona este de 655.000 euro, fiind astfel cea mai scumpa regiune din acest top.

#7 Budapesta, Ungaria

#7 Budapesta, UngariaIn contrast cu micul oras Burford se afla Budapesta, capitala din inima Ungariei. Orasul se bucura de o istorie de invidiat si numeroase atractii turistice printre care se numara si a doua cale ferata subterana ca vechime din lume.

De aseemenea, preturile apartamentelor sunt destul de accesibile, o locuinta de 50 de metri patrati avand un pret ce nu depaseste 70.000 euro.

#8 Sibiu, Romania

#8 Sibiu, RomaniaSibiul este un oras cu 160.000 de locuitori, foarte putin cunoscut in afara Romaniei. Situat in inima Transilvaniei, acesta reprezinta decorul sinistru in care se desfasoara actiunea celebrului film Dracula, al lui Bram Stoker.

In Romania, regiunea este recunoscuta atat pentru frumusetea peisajului carpatin, cat si datorita bogatei sale istorii. De asemenea, in 2007, Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, iar apartamentele din oras se vand pentru sume mai mici de 50.000 euro.