Modelul HMX-H106, noua vedeta a seriei de camcordere full-HD

Modelul HMX-H106, noua vedeta a seriei de camcordere full-HDModelul HMX-H106, noua vedeta a seriei de camcordere full-HD, este primul din lume care are integrata drive-ul Solid State Drive (SSD) cu o memorie de 64GB.

Samsung SSD ofera un avantaj substantial in comparatie cu Hard Disk Drives (HDD), facandu-se remarcat printr-o memorie interna mult mai durabila.

Spre deosebire de HDD, tehnologia Samsung SDD este mult mai usoara, compacta si
foarte silentioasa si emite o cantitate foarte mica de caldura.

De asemenea nu dispune de parti miscatoare, fapt ce reduce in mod semnificativ consumul total de energie si mareste fiabilitatea. Inexistenta partilor miscatoare face ca tehnologia SSD sa fie mai durabila si rezistenta la soc si vibratii.

Dotari tehnice

Dotari tehniceHMX-H105 si HMX-H104 dispun de o memorie SSD de 32 GB si respectiv 16 GB si, la fel ca in cazul HMX-H106, permit consumatorilor sa mareasca capacitatea memoriei folosind un card de memorie SD/SDHC.

Modelul HMX-H100 nu include un drive SSD intern si necesita folosirea unui card de memorie.
Noua serie H full-HD utilizeaza o compresie H.264, ce mareste semnificativ timpul de inregistare. Daca este folosita rezolutia full-HD si este setat modul normal de inregistrare, utilizatorii pot capta pana la trei ore direct pe memoria de 16GB a modelului HMX-H104, sase ore pe memoria de 32GB a modelului HMX-H105 si, in premiera, un timp de 12 ore pe memoria de la 64GB a modelului HMX-H106.

Producerea unei imagini clare porneste de la calitatea lentilelor, care sunt considerate unele dintre cele mai importante componente ale unui camcorder. Precizia optica este foarte importanta pentru producerea de filme captivante iar seria H sustine aceasta realitate prin introducerea opticii de renume Schneider. Lentilele Schneider Kreuznach
Varioplan HD dispun de un zoom optic de 10x si sunt echipate cu noul stabilizator optic de imagine Samsung care ajuta la reducerea neclaritatii imaginii, ca rezultat al miscarii mainii si al vibratiilor.

Senzorul de imagine CMOS

Senzorul de imagine CMOSLa baza seriei H se afla senzorul de imagine CMOS. Masurand 1/4,5 inchi, senzorul CMOS se mandreste cu 2,2 megapixeli si produce o mare sensibilitate de imagine care ajuta la marirea experientei imagistice pentru utilizatorul final.

Camcorderele ofera de asemenea un ecran LCD tactil de 2,7 inchi, ce serveste ca o cale catre functiile usor de accesat. LCD-ul rotativ ofera acces catre comenzile principale ale camcorderului, precum inregistrare si zoom. Daca este folosit cu grip-ul rotativ, tastele de control aditionale, plasate pe ecranul LCD, permit controlul camcorder-ului fara efort din unghiuri dificile.

Camcorderele dispun de un mod de inregistare HD Time Lapse ce va da posibilitatea utilizatorilor sa-si foloseasca creativitatea. Cand se filmeaza in modul de inregistrare Time Lapse, camcorderul inregistreaza o singura imagine la un interval pre-selectat de catre utilizator, fie 1,3,5,10,15 sau 30 de secunde si salvraza fiecare imagine ca un singur fisier video.