1 / 7

"Pentru ca am fost pionieri pe piata, a trebuit sa cream notorietate"

In Romania prima carte audio a fost realizata in anul 1967 si a fost creata exclusiv pentru nevazatori. Relansarea acestora, intr-un format mult mai modern si usor de utilizat a avut loc in 2004, sub semnatura Humanitas Multimedia, iar din acel moment pana in prezent, editura a oferit clientilor 117 titluri, apartinand celor mai diverse domenii, de la carti electronice cu povesti pentru copii si pana la cele dedicate oamenilor de afaceri.

Pentru ca am fost pionieri pe aceasta piata, a trebuit sa cream mai intai notorietate produsului. Cartea vorbita este acum un produs cultural cunoscut, desi putine sunt editurile din Romania care editeaza aceste produse in mod constant, pe baza unui plan editorial consistent”, declara Ramona Craciun, Coordonator PR si Marketing Humanitas Multimedia.

Din acel moment, tendinta vanzarilor a fost constant crescatoare, publicul a fost fidelizat si este acum format in mare parte din colectionari care urmaresc toate aparitiile si le asteapta in librarii. In consecinta, anul 2008 s-a caracterizat prin dublarea portofoliului existent la sfarsitul lui 2007.

Cartio este o alta editura din Romania care a intrat pe aceasta piata in anul 2007, alegand insa o nisa si mai ingusta, reprezentata de cartea audio de business si dezvoltare personala. Primul titlu lansat, ”Cele 100 de legi absolute ale succesului în afaceri” de Brian Tracy, unul dintre cei mai cunoscuti autori si speakeri, cu un public total de peste doua milioane de oameni, continua sa fie cel mai vandut audiobook al editurii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri