1 / 5

"Intotdeauna am avut un sentiment de curiozitate pentru Romania"

Baronul Jacob Kripp si-a petrecut copilaria in Tirolul de Sud, in nordul Italiei, regiune cu traditie viticola in care familia sa detine podgorii de mai bine de sase sute de ani.

Chiar daca a crescut printre mestesugari ai vinului si a cunoscut secretele soiurilor de calitate, Kripp nu si-a dorit insa o cariera in acest domeniu, asa ca a urmat studiile Facultatii de Drept la Universitatea din Innsbruck, Austria, continuand sa lucreze ca jurist la Erste Bank, in Viena si Tirol.

In copilarie, pasiunea mea pentru vinuri nu era atat de pronuntata asa ca nu-mi doream sa-mi construiesc o cariera in acest domeniu. Fiind tirolez, obisnuiam sa fac drumetii pe munte, iar un vis al meu era sa ajung in Carpati. Atunci era insa foarte dificil sa-mi indeplinesc aceasta dorinta, intrucat nu se organizau excursii aici. Pot spune ca de mic copil am avut un sentiment de curiozitate pentru Romania”, marturiseste Kripp.

Legatura sa cu Romania s-a formalizat dupa ce si-a cunoscut sotia, Ileana Constantinescu, descendenta a printului Barbu Stirbey. Dupa casatorie, in anul 1997, cei doi au venit aici pentru prima data impreuna.

De profesie jurist, a simtit imediat sansele de a redobandi fostele proprietati ale familiilor Stirbey si Constantinescu si a inceput procedurile specifice acestui demers. Astfel, in 2001 au intrat in posesia podgoriilor de la Dragasani, au inceput sa produca diferite tipuri de vin si s-au bucurat de o primire entuziasta din partea localnicilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri