1 / 7

“Salsa este un mix de miscari complexe

Mariana, Account Manager pentru un publisher online din Romania, si Cosmin, Sales & Seminar Specialist in cadrul unei firme de brokeraj de top, formeaza un cuplu si fac parte din grupa de cursanti incepatori ai scolii de dans Academia de Baille Latino.

Ceea ce i-a determinat in urma cu doua luni sa participe la cursurile lui Wilmark a fost o seara petrecuta in Club Salsa 3 si atmosfera pe care au intalnit-o acolo, faptul ca toata lumea dansa si se simtea bine, indiferent de statutul social sau de activitatea pe care o desfasoara in fiecare zi.

Nu exista sentimentul de superioritate, participantii socializeaza si zambesc, formand o mare familie. Imaginati-va studenti, doctori, brokeri, oameni din publicitate, ingineri constructori, profesori, dansatori, functionari simtindu-se excelent, dansand si socializand”, descrie Cosmin atmosfera din sala de dans.

De asemenea, Mariana marturiseste ca au inceput cursurile pentru ca, desi considera ca este extrem de usor sa faci acest lucru mai ales cand esti intr-un club, inconjurat de prieteni, a observat ca e destul de greu sa dansezi doar miscandu-te pe ritmul muzicii atunci cand vine vorba de salsa.

“Salsa e cu totul altceva, nu doar o simpla miscare. E un mix de miscari complexe, uneori mai lente, alteori mai alerte. Parca tot timpul te regasesti intr-un film care imbina secvente romantice, politiste, de comedie, iar finalul este intotdeauna cat se poate de neasteptat”, marturiseste Mariana.

De asemenea, participa la aceste cursuri intrucat considera ca anumite calitati deprinse prin salsa ii ajuta in activitatea pe care o desfasoara la birou in fiecare zi. Mariana, o fire deschisa, prietenoasa si comunicativa, crede ca prin dans nu a facut decat sa-si dezvolte si mai mult aceste calitati care ii sunt extrem de utile.

Totodata, Cosmin marturiseste ca asteapta cu nerabdare fiecare zi de curs pentru a dansa deoarece ii da o stare de spirit care il ajuta sa uite de tot stresul acumulat in timpul serviciului. “Si in timpul zilei cand am multa treaba simt ca am spor mai mare cand fredonez melodii de salsa, care ma ajuta chiar sa tratez totul cu mai putina incordare si mai multa relaxare”.

In acelasi timp, cei doi considera ca aceasta experienta reprezinta un adevarat ajutor pentru cei care nu sunt foarte sociabili, intrucat te ajuta mult din acest punct de vedere. Cunosti oameni noi si dezvolti relatii profesionale, uneori chiar de business, iar acest lucru vine natural pentru ca oamenii de acolo sunt deschisi si comunicativi.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri