Colectia VANITY.HIM

Colectia VANITY.HIM“ VANITY.HIM transmite atitudinea masculina. Intreaga colectie vrea sa revitalizeze accesorii si concepte din vestimentatia clasica pentru barbati. Atat piesele de Ceremonie, cat si cele SmartBusiness sunt croite pe tiparul retromodernismului si a reinventarii valorilor masculine”, a declarat designerul Alexandru Ciucu.

Colectia VANITY.HIM vorbeste despre barbatul rafinat, elegant, intotdeauna atent la detalii, capabil sa puna in valoare hainele pe care le poarta si sa imprime in viziunea celorlalti un stil propriu, masculin, ce il individualizeaza.

“George Bernard Shaw zicea ca nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim ci imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam”, spune designerul referindu-se la colectia de SmartBusiness

SmartBusiness

SmartBusinessAdeptii vestimentatiei SmartBusiness isi desfasoara activitatea intr-un mediu liber si putin conformist. Piesele SmartBusiness sunt definite de joc, vitalitate si curaj. Lana si bumbac, stofe folosite in combinatii de culori indraznete cum ar fi: roz, verde crud, caramiziu sau mov; carouri de diverse marimi, dungi late in combinatie cu dungi subtiri; folosirea cravatei si a papionului din acelasi material ca si camasa sau costumul, captuseala in constrast, toate sunt propuneri novatoare, neobisnuite dar care respecta principiile armoniei compozitionale si coloristice.

Prin colectia de SmartBusiness, designerul Alexandru Ciucu vrea sa readuca in atentia vestimentatiei masculine trench-ul pentru sezonul de primavara si pardesiul, la unul sau la doua randuri de nasturi, strans in talie sau drept. Accesorile propuse sunt batista, cravata slim, butonii si balenele de sidef pentru camasi.

Ceremonie

CeremonieInovatia si revitalizarea elementelor clasice de vestimentatie masculina sunt principalele atribute care isi pun amprenta si asupra colectiei de Ceremonie. Designerul a folosit tesaturi precum matase, lana cu matase, brocarturi, satinuri, cu diverse motive florale sau geometrice. Culori ca argintiu, ivoire, maron, bleumarin, insotite bineinteles de negru sau alb, sunt imbinate pentru crearea conceptului de ceremonie si eleganta.

Elementul principal este redingota, “ruda rebela a fracului” cum o defineste designerul. Din matase brocart sau in combinatii de mat cu lucios, redingota este propusa pentru a pastra o nota de eleganta si sobrietate. Predomina camasile cu dantela, accesorile aristocrate cum sunt esarfa, acul de cravata sau braul.

“Am creat aceasta colectie pentru fiecare barbat care vrea sa fie nobil intr-un moment special din viata lui. Piesele folosite si amestecurile cromatice si compozitionale doresc reinventarea clasicului. De exemplu, am reintrodus vesta ca element vestimentar obligatoriu pentru o tinuta de ceremonie pentru ca vreau sa revigorez concepte vestimentare masculine ce impun o atitudine princiara, aristocrata” declara Alexandru Ciucu.

Cititi mai multe despre designerul Alexandru Ciucu