Jetters Jetters

Jetters JettersAcesti calatori nu-si doresc doar sa viziteze locurile in care s-a filmat actiunea filmelor preferate.

Calatoresc si mii de kilometri pentru a avea acces la platourile de filmare, locurile in care actorii si-au petrecut fiecare zi, inr-un cuvant, pentru a trai intreaga experienta a procesului de creare a peliculei.

Astfel, locuri precum Magnolia Cupcakes (Sex and The City), Tokyo’s Park Hyatt (Lost in Translation) si Café des deux Moulins (Amelie) au fost asociate automat, in conceptia cinefililor, cu filmele pentru care au reprezentat decorul actiunii. In unele cazuri, astfel de locuri sunt denumite chiar dupa numele filmului.

Slumdog Millionaire, Mumbai, India

Slumdog Millionaire, Mumbai, IndiaTururile Slumdog Millionaire sunt extrem de controversate. Cu toate acestea, agentia specializata in acest domeniu a lui Chris Way a reusit sa investeasca mai mult de 80 la suta din incasarile biletelor de 10 dolari/persoana in cartierele care fac parte din acest tur.

Numit Slumdog Millionaire Experience, turul presupune vizitarea locurilor unde s-au turnat scenele filmului, dar si temple hindu, moschee si diverse localuri de pe stradutele ascunse ale orasului.

The Curious Case of Benjamin Button, New Orleans, Statele Unite

The Curious Case of Benjamin Button, New Orleans, Statele UniteBazat pe nuvela lui F. Scott Fitzgerald, cu actiunea desfasurandu-se in Baltimore, producatorii filmului The Curious Case of Benjamin Button au ales orasul New Orleans ca decor pentru aceste intamplari.

Scenele romantice dintre Cate Blanchett si Brad Pitt au fost filmate in City Park, iar frumoasa casa cu sase dormitoare, de pe Coliseum Street, a personajului interpretat de Brad Pitt este de vanzare la un pret de 2,85 milioane dolari.

Vicky Cristina Barcelona, Barcelona, Spania

Vicky Cristina Barcelona, Barcelona, SpaniaWoody Allen, regizorul filmului Vicky Cristina Barcelona, a reusit sa capteze in productia sa spiritul liber si nonsalant al Spaniei.

Astfel, actiunea peliculei se desfasoara intr-un decor din care nu lipsesc Parc Güell, Parcul de distractie Tibidabo, Passeig de Gracia sau biserica Santa Maria Del Mar.

Terase imbietoare, galerii de arta, piete si strazi inguste, toate prind viata pe muzica speciala a chitarelor spaniole. Totusi, nu trebuie uitata excursia personajelor in Oviedo, un mic oras din nordul Barcelonei.

Mamma Mia!, Insula Skopelos, Grecia

Mamma Mia!, Insula Skopelos, GreciaActorii Meryl Streep si Pierce Bronson cantand impreuna piesele formatiei Abba si avand ca decor un superb apus la Mediterana, au starnit criticile cu privire la acest film cu un buget enorm, care prezinta viata unei mame singure dintr-un orasel din Grecia.

Filmul a devenit unul dintre cele mai profitabile ale deceniului, unul dintre ingrediente fiind si peisajul insorit, dominat de superbele plaje cu nisip alb ale Greciei. Scena finala a nuntii s-a filmat la o manastire din piatra, cu vedere catre apele cristaline ale Marii Egee.

Milk, San Francisco, Statele Unite

Milk, San Francisco, Statele UniteFilmul prezinta povestea lui Harvey Milk, primul politician gay ales intr-un consiliu orasenesc american, dupa o campanie controvesata.

Actiunea are loc pe strazile orasului San Francisco, demonstratiile din film se desfasoara pe Market Street dar nu lipsesc din decor locatii precum Catedrala Grace, City Hall, Opera din San Francisco sau Parcul Duboce.