Smaralde, Columbia

Smaralde, ColumbiaColumbia este taramul incontestabil al smaraldelor, pe care le puteti cumpara direct din apropierea minelor sau de la magazinele din centrul Bogotei.

Pentru smaralde brute, puteti merge si la pietele din fata Bancii Centrale dar, in acest caz, este recomandat sa fiti insotiti de cineva care poate face diferenta dintre fals si autentic.

Micile magazine din interiorul hotelelor sunt de asemenea la indemana turistilor, care pot primi aici si certificate de autenticitate.

Diamante, Israel

Diamante, IsraelOrasul Ramat Gan, situat la sud-est de Tel Aviv, gazduieste aproape 1.200 de companii care activeaza in industria diamantelor, un grup de patru zgarie-nori cu birouri, pe doua strazi paralele, Jabotinsky si Bezalel.

Cele patru turnuri sunt legate prin tuneluri suspendate si dispun de un centru destinat turistilor, la parterul complexului, care ofera vizitatorilor atat bijuterii traditionale israeliene, cat si o vizita la Muzeul Diamantelor Harry Openheimer.



Rubine, Kenya

Rubine, KenyaKenya este cu siguranta tara in care se gasesc cele mai multe rubine.

Pietrele pretioase sunt extrase din mina Rockland Kenya Limited, situata in vestul tarii, in Parcul National Tsavo.

Opale, Australia

Opale, AustraliaAustralia este tara in care puteti gasi cele mai impresionante opale din lume.

Lightning Ridge, orasul minier situat la aproape 1.300 kilometri nord-est de Sydney, este recunoscut pentru opalele negre extrase din aceasta zona.

Orasul primeste turistii cu vizite in mine si showroom-uri, dar si parcuri populate de canguri si numeroase posibilitati de distractie.

Aur, Dubai

Aur, DubaiChiar daca Dubai-ul s-ar putea sa vi se para o destinatie coplesitoare, acesta este cu siguranta locul in care va puteti cumpara cele mai extravagante bijuterii din aur.

Acestea au preturi in functie de numarul de grame asa ca, de obicei, nu veti plati mai mult pentru marca sau design.