Hacienda Petac, Yucatan

Hacienda Petac, YucatanVeche asezare a Imperiului Maias si apoi, pe rand, ferma de animale si plantatie de agave, terenul pe care se afla astazi Hacienda Petac a fost parca destinat schimbarilor.

Actualii sai proprietari, Chuck si Dev Stern, au indragit din prima clipa locul si au decis sa transforme aceasta resedinta intr-o vila de vacanta. In urma restaurarii, aceasta superba “hacienda” si-a pastrat caracteristicile arhitecturale specifice secolului al XVIII-lea.

Vila cu cinci dormitoare, avand pardoseala pictata manual si piese de mobilier ce dateaza de sute de ani, este una dintre cele mai intime din Mexic, o adevarata experienta a luxului, departe de aglomeratie.

Hacienda de los Santos Resort & Spa, Sonora

Hacienda de los Santos Resort & Spa, SonoraCand spaniolii au inceput sa extraga argint din Aduana, un mic oras de la poalele Muntilor Sierra Madre, zona s-a transformat complet.

Proprietatea care avea sa devina mai tarziu Hacienda de los Santos Resort & Spa a fost initial construita in mod special pentru unul dintre cei mai influenti baroni din regiune.

Astazi, hotelul de lux este format din trei case vechi legate prin pasaje de piatra si mici poduri si este inconjurat de o vegetatie de vis.

Camerele hotelului sunt atent amenajate cu obiecte de arta mexicana si mobilier de colectie, iar barul hotelului se lauda cu mai mult de cinci sute de feluri de tequila.

Hacienda Santa Rosa de Lima, Yucatan

Hacienda Santa Rosa de Lima, YucatanRestaurarea cladirii care dateaza din secolul al XIX-lea a pastrat intacte caracteristicile arhitecturale ale cladirii, conferindu-i o atmosfera generala desprinsa din secolul trecut.

Cele unsprezece camere destinate turistilor sunt inalte de aproape sapte metri si decorate cu mobilier sculptat in lemn de esenta tare.

De asemenea, gradinile cu flori si intinsele suprafete verzi reprezinta decorul perfect pentru relaxarea deplina a oaspetilor.

Hacienda Katanchel, Yucatan

Hacienda Katanchel, YucatanConstruita in secolul al XVII-lea, Hacienda Katanchel a reprezentat initial o ferma de animale construita de spanioli, dar si-a atins momentul de glorie abia in secolul al XIX-lea, odata cu transformarea acesteia intr-o intinsa suprafata cultivata cu andive.

Restaurata si deschisa publicului in anul 1996 ca hotel de lux, Hacienda Katanchel este una dintre cele mai vechi din Yucatan, decorata cu veritabile obiecte de arta si piscine alimentate cu ape minerale de izvor.

Jungla inconjuratoare, formata din flora tropicala, confera relaxare turistilor, iar tratametele spa sofisticate evidentiaza caracterul modern al acestui hotel.

Hacienda de San Antonio, Colima

Hacienda de San Antonio, ColimaGermanul Armando Vogel si sotia de origine mexicana a acestuia, Clotilde Quevedo de Vogel, au construit impreuna aceasta resedinta eleganta in vestul Mexicului, in anul 1879.

Casa se afla pe o suprafata cu peisaj pitoresc, gradini, livezi si plantatii de cafea care se intind pana la poalele vulcanului Volcan de Fueg.

Peisajul este asadar unul de vis, de la gradinile atent ingrijite, fantanile cu apa limpede si lamai sau portocali de o parte si de alta a drumurilor.

Cele douazeci si cinci de apartamente spatioase au peretii decorati cu caramizi si balcoane pentru ca fiecare oaspete sa poata admira peisajul.

Hacienda Xcanatn, Yucatan

Construita in secolul al XVIII-lea pentru a sprijini agricultura locala, ferma s-a orientat ulterior spre cultura de andive sau “aurul verde”, devenind una dintre cele mai productive proprietati din regiune.

Astazi, cele optsprezece apartamente de lux poarta amprenta stilului local, de la perdelele albe din bumbac si pana la marmura si pietrele folosite la decorarea bailor grandioase.

Restaurantul hotelului este considerat unul dintre cele mai rafinate din zona, iar spa-ul se remarca prin folosirea unor tratamente specifice stramosilor maiasi.

Hacienda Sepulveda, Jalisco

Hacienda Sepulveda, JaliscoResedinta minunata a lui Juan de Sepulveda a fost construita in anul 1684, in una dintre cele mai prospere zone ale statului Jalisco, intr-o locatie strategica pentru comertul acelor vremuri.

Situat la intersectia drumurilor ce duc catre Guadalajara, Guanajuato si Zacatecas, trei dintre cele mai populare atractii turistice ale Mexicului, hotelul cu unsprezece camere este decorat cu mobila veche, iar balcoanele ofera privelisti impresionante catre peisajul din zona.