Cele mai apreciate sortimente de ciocolata

Cele mai apreciate sortimente de ciocolataJolyon M'Bei, proprietarul ciocolateriilor Leonidas observa ca gusturile clientilor care-i trec pragul sunt influentate in mare masura de trendurile din domeniu.

De exemplu, reportajele sau articolele cu privire la beneficile ciocolatei negre cu un continut ridicat de cacao joaca un rol foarte important in alegerile clientilor.

“Exista totusi cateva sortimente care vor ramane mereu printre favoritele cunoscatorilor brand-ului nostru. Este vorba de Gianduja (gustul pur pralinat de alune de padure) si Manon Café, pralina care a consacrat brand-ul Leonidas inca din anul 1913 (o crema cu unt de cacao cu o fina aroma de cafea).


Evolutia cererii in perioada Sarbatorilor Pascale

Evolutia cererii in perioada Sarbatorilor PascalePentru ciocolaterii, Sarbatoarea de Paste este pe locul doi, dupa Craciun, in ceea ce priveste valoarea vanzarilor, o perioada in care cererea creste cu cel putin 300 la suta fata de restul anului. Cu toate acestea, dupa noua ani de afaceri in acest domeniu pe piata din Romania, Jolyon M'Bei marturiseste ca a invatat sa nu mai faca nicio previziune.

”In perioada 1-8 martie credeam ca vanzarile vor fi influentate negativ de criza financiara. Acest lucru nu s-a intamplat si chiar, din contra, vanzarile s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut. In mod ironic, as putea spune ca ne asteptam ca de Paste criza financiara sa aiba acelasi efect asupra vanzarilor noastre”.


Preturile cadourilor de Paste

Preturile cadourilor de PasteIn magazinele Leonidas din Romania se incearca pastrarea unui pret unitar la toate pralinele, dar, in general, pralinele cele mai scumpe sunt cele fara zahar, alte produse pe baza de fructe confiate sau figurinele de ciocolata care au mai multe culori, cum ar fi cele specifice Sarbatorilor de Paste.

Si in acest an, ciocolateria propune clientilor produse sau figurine noi de ciocolata si chiar ambalaje si aranjamente inedite.

Preturile cadourilor dulci variaza intre 45 si 120 de lei, in functie de alegerea facuta. Asadar, cel mai mare ou de ciocolata umplut cu oua mici sau praline ajunge la pretul de 120 lei, dar aranjamentele mai mici au preturi si de 85, 65 sau 45 lei.

In afara de oua de ciocolata, Leonidas ofera clientilor o varietate de produse pascale cum ar fi iepurasi de ciocolata, la 75 lei, si alte nenumarate figurine.