FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula

FAI Mamaia - World Elite Aerobatic FormulaCompania constanteana Regional Air Services – Arodrom Tuzla impreuna cu multiplul campion mondial la acrobatie aeriana Jurgis Kairys organizeaza, pe 10-12 iulie 2009, deasupra plajei din Mamaia, competitia FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula.

FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula este o competitie sportiva de inalta clasa, un eveniment monden si un spectacol antrenant, oferind unei audiente uriase divertisment de buna calitate, mizand pe valori ca performanta umana si tehnica, precizie si pasiune, imaginatie si competitivitate.

FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula are ca scop maximizarea potentialului creativ al celor mai buni piloti de acrobatie din lume, impunand reguli noi si proceduri exigente, aprobate atat de FAI, cat si de campionul Jurgis Kairys.

Totodata, este un stil unic de competitie aviatica, cunoscuta sub numele "JK Formula" si folosita in Campionatul de Acrobatie Aeriana de la Al Ain in ultimii doi ani. Folosind acest format competitional, evenimentul ofera producatorilor de aeronave de acrobatie a platforma pentru a demonstra performantele produselor lor.

Pilotii invitati la eveniment

Pilotii invitati la evenimentCompetitia FAI - Mamaia World Elite Aerobatic Formula consta din doua parti: acrobatie cu program impus (aerobatic against time - AAT) si acrobatie freestyle (aerobatics freestyle – AF).

Printre pilotii invitati la eveniment se numara nume precum:
  • Ramon Alonso din Spania – Campion Mondial absolut in 2007, castigatorul competitiei de acrobatie de la Al Ain din
  • Eric Vazeille din Franta – Campion Mondial Absolut in 2000
  • Svetlana Kapanina din Rusia – de cinci ori Campioana Mondiala
  • Hubie Tolson din USA – Campion National
  • Tom Cassel din Marea Britanie – Campion National
  • Zoltan Veres – din Ungaria
  • Si un pilot din partea organizatorilor (desemnat de Regional Air Services).
La FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula vor participa piloti care urca pe podiumul aviatiei romanesti si internationale. Pentru a avea un program mai atractiv atat pentru specialisti, cat si pentru publicul larg, competitia alterneaza cu air-show-ul.