Noua linie LED high definition

Noua linie LED high definitionAstfel, Samsung Electronics anunta noua linie LED high definition, seriile 8000, 7000 si 6000, care ofera o gama larga de televizoare, de la 32” la 55”. Aceste televizoare de ultima generatie folosesc tehnologia LED ca sursa primara, in loc de lampa fluorescenta cu catod rece (CCFL).

Avantajele oferite de televizoarele LED includ un contrast foarte mare, un aspect slim, dar si economii foarte mari de energie. In plus, o varietate de caracteristici de top permite adaptarea acestor televizoare la cerintele consumatorilor, atunci cand vine vorba de filme, jocuri, show-uri TV si alte aplicatii multimedia.

Calitatea imaginii

Calitatea imaginiiFiecare dintre cele trei televizoare LED de la Samsung beneficiaza de un contrast sporit al culorilor, multumita sursei de lumina LED. In comparatie cu lampile fluorescente cu catod rece, LE D-urile reproduc un negru mult mai intens, dezvoltand o senzatie speciala pentru ochi. De asemenea, albul ramane si el luminos, alaturi de culorile vii. Rezultatul este o imagine parca desprinsa din viata reala.

Tehnologia Samsung’s Wide Color Enhancer Pro permite utilizatorilor sa se bucure de o paleta de culori mai larga. De asemenea, Ultra Clear Panel face posibila reproducerea fiecarui detaliu, chiar si in conditiile in care imaginea nu este clara.

Avand incorporata functia “Natural”, televizoarele LED combina avantajul luminozitatii ecranelor cu o experienta vizuala asemanatoare celei din cinematografe.

Networking extins si posibilitati de entertainment

Networking extins si posibilitati de entertainmentIn 2009, Samsung redefineste experienta privitului la televizor prin intermediul “Internet@TV - Content Service”. Dezvoltata cu ajutorul YouTube!, interfata de informatii accesate prin intermediul Internetului va fi oferita de mai multe modele ce urmeaza a fi lansate anul acesta.

Folosind fie o conexiune prin cablu sau o conexiune Ethernet wireless disponibila la seriile 8000 si 7000, “Internet@TV - Content Service” permite utilizatorilor sa acceseze de pe ecranul televizorului aplicatia YouTube prin simpla apasarea a unui buton.

Dincolo de entertainment-ul online, televizoarele LED de la Samsung se pot conecta cu usurinta la o serie de dispozitive externe. De asemenea, conexiunea USB face posibila redarea de filme si fotografii de pe camcordere, ascultarea muzicii de la un media player sau accesarea de fisiere multimedia de pe driver portabil.

Design Ultra Slim

Design Ultra SlimPrin folosirea tehnologiei LED, Samsung a reusit sa dezvolte un design ultra slim pentru toate cele trei serii. Desi are o grosime de numai un inch, optiunile de conectivitate nu sunt afectate.

Pentru a pune in evidenta si mai mult design-ul televizorulu LED, Samsung a creat un sistem de prindere ultra-slim pentru perete. Acesta reduce spatiul dintre televizor si perete pana la 1,5 cm.

In 2008, Samsung a prezentat in premiera tehnologia Crystal TV constand intr-un singur proces de turnare prin injectie ce combina in acelasi pas productia si colorarea ramei televizorului. Astfel se obtine un cadru translucid dar colorat ce transforma televizorul insusi intr-un obiect de design. Ultimele rezultate oferite de tehnologia Crystal TV constau intr-o culoare neagra ce se pierde in crom, formand o prisma in jurul marginilor (in cazul seriei 8000), sau intr-una neagra cu nuante de roz (in cazul seriilor 7000 si 6000). Intensitatea culorii se schimba subtil in functie de unghiul din care este privit ecranul, accentuand taieturile subtiri.


Mai verde

Mai verdeFunctionand pe baza tehnologiei LED, televizoarele Samsung LED Seriile 8000, 7000 si 6000 intrunesc toate exigentele Eco Flower, consumul de energie fiind vizibil micsorat. LED-urile nu contin mercur, fapt care le face si mai prietenoase cu mediul, dar si mai sigure in comparatie cu alte tehnologii.

Consumul de energie este redus cu pana la 40% in comparatie cel al televizoarelor LCD traditionale de dimensiuni asemanatoare.

De asemenea, televizoarele LED dispun de modulul de economisire a energiei care se ajusteaza in functie de lumina si de calitatea imaginii in timp ce continua sa reproduca imaginile cat se poate de natural.