Austria si Elvetia

Austria si ElvetiaCu un numar de 1,2 milioane de turisti anul trecut, statiunile alpine din Austria si Elvetia ofera investitorilor inspirati variante avantajoase de inchiriere si achizitionare in domeniul imobiliarelor.

De asemenea, restrictiile privind proprietarii straini au fost tocmai indepartate, ceea ce inseamna ca aceste doua piete ale Europei Centrale reprezinta inca o noutate pentru jucatorii externi.

Totodata, in majoritatea satelor de munte, legile stricte limiteaza constructia de noi case, asigurandu-se astfel o cerere mai mare decat oferta in perioada vacantelor.

Exemplu: O cabana cu trei dormitoare intr-o statiune din Elvetia ii poate costa pe invetitori 450.000 euro.

Croatia si Muntenegru

Croatia si MuntenegruDaca ceea ce va doriti este un stil de viata tipic italian, la preturi mult mai mici, luati in considerare tari precum Croatia si Muntenegru.

Ambele au deschidere la plajele insorite ale Marii Andriatice si dispun de porturi si orase la mare, care concureaza cu celebrele orase de acest fel ale Italiei.

De exemplu, orasul Dubrovnik din Croatia s-a dezvoltat enorm, iar preturile locuintelor s-au triplat chiar inainte ca efectele crizei financiare sa se observe si aici.

Exemplu: o resedinta in apropierea orasului Dubrovnik, cu patru dormitoare, casa pentru oaspeti cu doua dormitoare si piscina valoreaza acum mai putin de un milion de euro.

Franta

FrantaCa in majoritatea tarilor din Europa, preturile locuintelor din Franta s-a micsorat ca urmare a reticentei cumparatorilor si a inaspririi conditiilor de creditare.

Cu toate acestea, pentru investitorii straini, acesta este momentul ideal pentru a face noi achizitii.

De asemenea, Parisul ramane in continuare unul dintre cele mai vizitate orase din lume, ceea ce ofera posibilitatea stabilirii unor chirii mari pentru vizitatorii metropolei. In plus, coastele insorite ale Frantei, cu destinatii precum Cannes si St. Tropez, ofera timp frumos pe intreaga perioada a anului si acces usor la regiunile cultivate cu vita de vie.

Exemplu: Un apartament cu o camera, situat in cartierul istoric Monmartre din centrul Parisului, fosta locuinta a lui Pablo Picasso, poate fi cumparat cu 466.000 euro.

Portugalia

PortugaliaPortugalia a inregistrat scaderi economice inca dinaintea crizei financiare, preturile locuintelor ramanand cu pana la 50 la suta mai scazute fata de cele din tara vecina, Spania.

Pentru pasionatii de golf, regiunea Algarve si partea de sud ofera cursuri de clasa mondiala, pe fondul peisajului sublim cu deschidere la mare.

Exemplu: O vila mediteraneana cu trei dormitoare din regiunea Algarve, cu vedere la mare si acces rapid la trei terenuri de golf de clasa mondiala poate fi cumparata acum in schimbul sumei de 630.000 euro.

Italia

ItaliaItalia ofera investitorilor atat oportunitati de inchiriere in zone turistice de top precum Florenta sau Venetia, cat si oferte pentru o casa de vacanta in regiunea de nord sau in insula mediteraneana Sardinia.

Din anul 2000, pretul locuintelor a crescut cu 150 la suta in Italia si, in ciuda crizei financiare, valoarea pietei nu a scazut prea mult, ceea ce ofera siguranta investitorilor interesati sa-si minimizeze riscurile.

Exemplu: O ferma veche de trei sute de ani, cu opt dormitoare si piscina poate fi cumparata la un pret de 740.000 euro.

Spania

SpaniaPiata de real estate din Spania se caracterizeaza acum prin proprietati ieftine in apropierea plajelor si apartamente la preturi convenabile in orase precum Barcelona sau Valencia.

Cu toate acestea, anumite banci nationale ofera in continuare credite avantajoase, o alternativa tentanta pentru cei care isi doresc o frantura din stilul de viata spaniol.

Exemplu: O vila cu cinci dormitoare, cu sauna si piscina, in apropierea capitalei Madrid, este acum de vanzare pe piata la un pret de 530.000 euro.