Parteneriat Audi Design si Chronoswiss

Parteneriat Audi Design si ChronoswissAcest cronograf a fost conceput de Audi Design, partenerul de dezvoltare si productie fiind Chronoswiss, producatorul de ceasuri din Muenchen.

Denumit Tachoscope, ceasul centenar Audi combina cadranul cu ferestre separate, cronograful prevazut cu un cronometru actionat printr-un singur buton si cadranul de tahometru. Singura diferenta fata de principiul cadranului clasic este dispunerea separata a orarului si a secundarului, numai limba minutarului fiind pozitionata in centrul ceasului.

La modelul Tachoscope, limba cronografului trece de asemenea prin centru. Aceasta dispunere asigura o lizibilitate excelenta, indiferent de complexitatea cadranului. Cronograful ceasului Tachoscope este completat de cadranul tahometrului, situat pe rama. Acest cadran masoara viteza in kilometri sau mile pe ora.

Inspirat din instrumentele de bord ale masini

Inspirat din instrumentele de bord ale masiniCadranul ceasului este fabricat din email autentic. Inspirandu-se din instrumentele de bord ale masini de curse Auto Union, Audi Design a creat cifre personalizate si clare pentru fata ceasului.

Predomina numeralele secundarului, care amintesc de tahometrele masinii de curse Type C Grand Prix din anii 1930.

In ceea ce priveste partea mecanica, rotorul vizibil prin capacul posterior din sticla al carcasei este prevazut cu o gravura ce anunta numarul de ani impliniti de Audi.

Editie limitata

Editie limitataChronoswiss a creat tehnologia din spatele cadranului. Interiorul ceasului Tachoscope include calibrul exclusiv C. 125, pentru care Chronoswiss a primit recent un brevet european (numarul 1243984). Cu ajutorul unui mecanism complex, acest calibru permite cronografului sa fie utilizat prin intermediul unui singur buton integrat in coroana dispozitivului de intoarcere a ceasului.

Ceasurile centenare Audi in editie limitata vor fi fabricate din platina (CH A 1520) si aur alb (CH A 1521 W). Vor fi realizate numai 100 de unitati, câte una pentru fiecare an de existenta a marcii Audi. Fiecare din cele 35 de ceasuri din platina si 65 de ceasuri din aur alb vor fi ambalate intr-o cutie de bijuterii din lemn cu finisaj negru mat. Printre accesorii se numara o lupa de ceasornicar si o surubelnita. Pretul unui ceas din platina este de 24.900 de euro, iar pretul celor din aur alb este de 14.900 de euro.