Villa d`Este

Villa d`EstePoetul Percy Bysshe Shelley a scris despre Lacul Como: “Acest lac depaseste in frumusete tot ce am vazut pana acum”, iar scriitorul francez Stendhal povestea: “Aici totul este nobil si emotionant, totul vorbeste despre dragoste”.

Acest ochi de apa din nordul Italiei, in forma literei “Y”, era pretuit de catre turisti cu multi ani inainte de secolul al XIX-lea, atunci cand artistii au scris aceste versuri.

Inca din secolul al XVI-lea, "Lago di Como" era popular in randul familiilor regale si al oamenilor cu functii inalte in societate, care isi construiau case pe malurile lacului.

Peste secole, multe dintre aceste resedinte au devenit hoteluri de lux, cel mai rafinat dintre acestea fiind Villa d'Este din Cernobbio, in zona de sud-vest a lacului.

Cladirea Cardinalului

Cladirea CardinaluluiIn anul 1568, Cardinalul Tolomeo Gallio a construit prima vila pe acest teritoriu, dupa un design realizat de arhitectul Pellegrino Pellegrini din Valsolda.

Resedinta a fost numita Villa Garrovo, dupa numele unui lant muntos din apropiere. Aceasta a ramas o resedinta privata pana in anul 1873, atunci cand vila cardinalului si nou-construitul Pavilion al Reginei au fost unite intr-un hotel de cinci stele cu 152 de camere, denumit Villa d'Este.

Doar vechea casa a Cardinalului are 125 de camere cu design unic, aer conditionat si majoritatea cu vedere spre lac.

Pavilionul Reginei

Pavilionul RegineiIn anul 1856 a fost inaugurat Pavilionul Reginei, cu 27 de camere, in onoarea Carolinei de Brunswick, despre care se spune ca a trait in aceste locuri cele mai frumoase zile ale vietii sale pline de incercari.

Printesa Carolina a fost cea care a numit aceasta proprietate "New Villa D'Este" (in memoria stramosului ei Guelfo d’Este), in momentul in care a cumparat casa.

Ea nu a fost insa singura locatara de vita nobila, resedinta fiind inchiriata si de imparateasa Maria Fedorovna pentru doua luni, perioada care s-a prelungit la doi ani. Ea a fost de fapt ultimul rezident privat, inainte ca vila sa fie transformata in hotel.



Cardinal Suite

Cardinal SuiteCamerele cu vedere catre lac sunt, bineinteles, cele mai populare ale vilei, in special cele sapte apartamente din Cladirea Cardinalului.

Situate la primul etaj al cladirii principale, oaspetii care stau in aceste apartamente se bucura de o priveliste spectaculoasa, terasa, doua televizoare LCD, camera de oaspeti si dormitor de lux.

Chiar daca au un tarif de aproape 5.000 euro pe noapte, aceste apartamente sunt inchiriate cu mult timp in avans pentru intreg sezonul iunie-septembrie.

Pentru a multumi si pe cei care isi fac rezervarile in ultima clipa, hotelul pastreaza doua vile, Villa Malakoff si Villa Cima, special pentru rezervari pe ultima suta de metri.



Junior Suite

Junior SuiteChiar daca nici una dintre camerele hotelului nu seamana cu alta, toate au elemente comune precum mobila de cea mai buna calitate, picturi in ulei si draperii din matase si cea mai fina panza italiana.

Cele saizeci si sapte de apartamente Junior se regasesc in ambele cladiri si dispun de camera de zi si terasa privata. Baile spatioase din marmura sunt completate de produsele cosmetice exclusiviste, folosite si la spa-ul de la primul etaj al Cladirii Cardinalului.

Celelalte saizeci si opt de camere duble au fost renovate recent si au vedere catre gradinile si parcurile hotelului.