Brunch-ul genereaza venituri suplimentare

Brunch-ul genereaza venituri suplimentareIn acest context, hotelurile de cinci stele din Bucuresti isi diversifica oferta si creeaza concepte diferite de brunch (un bufet de duminica unde poti veni cu prietenii, familia, copiii, platesti un pret fix pentru fiecare persoana si poti sta in jur de patru ore, timp in care copiii au un loc special unde se joaca supravegheati), teme inedite, specifice, care le definesc si le diferentiaza in multitudinea de produse de acest tip prezente pe piata.

“Brunch-ul este un produs care nu poate lipsi din oferta hotelurilor importante pentru ca a inceput sa devina o traditie. In Bucuresti, momentul brunch-ului este unul care ii apropie pe clientii locali de hotel, pentru ca ofera o atmosfera prietenoasa, fara formalismul specific intalnirilor de afaceri”, declara Dana Chiriac(foto), marketing si pr manager la InterContinental.

In acelasi timp, Adrian Adam, manager de vanzari si marketing la Radisson Blu, sustine ca brunch-ul face parte din strategia food&beverage a hotelului, un serviciu care genereaza venituri suplimentare si, in acelasi timp, raspunde preocuparii de a oferi in permanenta ceva nou clientilor.

“Acesta este si motivul pentru care, in aceasta toamna am introdus un nou brunch, Viva la Vida, care l-a inlocuit pe cel lansat in urma cu un an, La Vie en Rose. Am schimbat tema, pastrand insa traditia intalnirii de duminica”, completeaza Adam.

In plus, Laura Hamzea, director de marketing si pr la Howard Johnson, este de parere ca un brunch este important nu doar pentru profit, ci pentru ca aduce un plus de valoare imaginii hotelului si pentru ca prezinta oaspetilor produsele deosebite oferite de restaurante.

“Este o oglinda a standardelor culinare, a inovatiilor si a elementelor distinctive ale restaurantelor din hoteluri”, adauga Laura Hamzea.

Oferta s-a diversificat in anul crizei

Oferta s-a diversificat in anul crizeiIn ceea ce priveste profilul clientilor care aleg sa-si petreaca duminica in acest mod, Dana Chiriac declara ca cei mai multi sunt persoane active, cu venituri peste medie si varsta cuprinsa intre 35-55 ani, cu familie si copii, care obisnuiesc sa mearga la restaurant cel putin o data pe saptamana.

“Targetul il reprezinta, in principal, expatii, personal diplomatic sau business, middle si top manageri, VIP-uri din zona show-biz si, in general, din sfera publica”, completeaza Laura Hamzea.

In acelasi timp, directorul de marketing al hotelului InterContinental observa faptul ca, desi anul 2009 a fost marcat de criza financiara, si oferta brunch-urilor din piata s-a diversificat in comparatie cu 2008, numarul clientilor ramanand constant.

“In ultimele luni am inregistrat o crestere constanta, limitata insa de spatiul existent. Avem aproximativ 150-180 de clienti in fiecare duminica, ceea ce confirma ca brunch-ul face parte deja din traditia noastra si se bucura de aprecierea clientilor”, completeaza Adrian Adam(foto).

Aceeasi crestere a numarului de rezervari a fost observata si la Crowne Plaza pentru Sunday Brunch, incepand cu luna septembrie a acestui an, conform declaratiilor Irinei Frumuselu, coordonator vanzari.







InterContinental: Great brunch, guests love!, Pret: 170 lei/persoana

Specialitati, live cooking si jazz

Brunch-ul are loc la Braseria Corso, in fiecare duminica intre orele 12:00-16:00.

Un bufet variat, live cooking si grill vor surprinde oaspetii cu specialitati noi, totul fiind acompaniat de muzica jazz live. In zilele mai calde, sunteti invitati pe Terasa Corso, o locatie ideala pentru savurarea unei bauturi.

Copiii isi pot petrece timpul intr-o incapere special amenajata, astfel putand fi supravegheati, dar si distrati de personalul nostru.

Aflata la parter, cu intrare separata situata pe Bulevardul Balcescu si vedere spre centrul Capitalei, Braseria Corso este locatia unde va puteti bucura de un Brunch copios impreuna cu familia, copiii si prietenii.

Pretul este de 170 lei/ persoana cu TVA inclus, gratis pentru copiii sub 6 ani si la jumatate de pret pentru copiii sub 12 ani. Parcarea este gratuita.


Radisson Blue: Viva la Vida, Pret:180 lei/persoana

Brunch-ul de la Radisson Blu si-a schimbat tema incepand cu toamna acestui an, astfel ca La Vie en Rose, cu specific frantuzesc, s-a transformat intr-o sarbatoare cu accente spaniole si mexicane, reunite sub denumirea Viva la Vida.

Detaliile care alcatuiesc aceasta atmosfera sunt chelnerii imbracati in toreadori, chelneritele care poarta costume pentru flamenco si meniul, toate acompaniate de muzica latino.

Brunch-ul are loc in fiecare diminica intre orele 12:00-16:00, iar pretul este de 180 lei/persoana.


Howard Johnson: Fusion Brunch, Pret: 170 lei/persoana

La Howard Johnson, brunch-ul a fost si este unul fusion, o combinatie de preparate europene si asiatice, prezentate intr-un cadru eclectic asigurat de cele doua restaurante - Benihana si Avalon.

Fusion Brunch-ul a fost lansat pentru prima data in 2005 si de atunci s-au adus in fiecare an produse noi si modalitati noi de prezentare. Brunch-ul este un spectacol culinar, nu este un simplu bufet generos: conteaza foarte mult prezentarea preparatelor, atmosfera, setting-ul.

Brunch-ul are loc la Howard Johnson in fiecare duminica intre orele 12:00-16:00 si se doreste a fi optiune pentru petrecerea unei dupa-amieze alaturi de familie sau de prieteni.

Copiii au amenajat un spatiu de joaca, kids' corner, o sala special amenajata cu jucarii, proiectii de desene animate, picturi pe fata, balloon-art si masina de popcorn.

JW Marriott: "Brunch la Cupola", Pret: 170 lei/persoana

JW Marriott: "Brunch la Cupola", Pret: 170 lei/persoanaBrunch-ul de la Cupola este un eveniment in sine, un spectacol de gusturi, arome si culori, toate aranjate dupa chipul unei piete de duminica de la sfarsitul secolului al XIX-lea.

Clientii sunt poftiti sa se plimbe printre “tarabe” si sa asculte precupetii care ii imbie in fiecare amiaza de duminica (intre orele 12:00 si 16:00) cu minuni care mai de care: felurite carnuri fragede de vita, porc, curcan si miel la “Macelarie”, peste proaspat si fructele marii la “Pescarie”, legume pe care le puteti combina dupa gust in cele mai sanatoase salate la “Aprozar”, un bar de sushi pentru cunoscatori, specialitati asiatice in prezentari traditionale, painici calde la “Brutarie”, branzeturi frantuzesti si fructe, iar ca placerea sa fie deplina, “Cofetaria” va intrece orice imaginatie: clatite, prajiturele, torturi, inghetate, sosuri dulci, acrisoare, cu calorii sau dietetice.

De asemenea, vinul spumant e la discretie.


Crowne Plaza: "Sunday Brunch", Pret: 150 lei/persoana

Crowne Plaza: "Sunday Brunch", Pret: 150 lei/persoanaSunday Brunch, de la Crowne Plaza Bucharest Hotel, isi propune sa transforme o duminica cotidiana intr-una speciala, in compania celor dragi, prieteni si familie, intr-o atmofera relaxanta, cu o varietate a bufetului, dar si cu un loc special amenajat pentru copii, toate acompaniate de muzica live.

In momentul de fata, Sunday Brunch al Crowne Plaza Bucharest Hotel are ca tematica toamna dar, incepand cu data de 29 noiembrie, va avea in fiecare duminica, pana la sfarsitul anului, Winter Brunch, cu meniuri aromate, cu nuca si scortisoara.

Atmosfera este imbogatita de muzica live, oaspete special al Crowne Plaza fiind Oana Sarbu, insotita de formatia ei.

Ca o noutate, incepand cu 1 noiembrie, se alatura echipei Crowne Plaza Bucharest Hotel, maestrul artei culinare, David Contant, care isi va pune amprenta asupra Conceptului de Sunday Brunch. Astfel, utilizand o varietate impresionanta de ingrediente si condimente, maestrul David Contant va reinventa gustul si savoarea specialitatilor.

Athenee Palace Hilton:"Italian Sunday Brunch", Pret: 165 lei/persoana

Athenee Palace Hilton:"Italian Sunday Brunch", Pret: 165 lei/persoanaItalian Sunday Brunch de la Athenee Palace Hilton isi asteapta clientii duminica intr-o atmosfera specific italiana, la Restaurantul Roberto`s.

Brunch-ul incepe la ora 12:30, iar toate aromele amintesc de o masa copioasa in stil italian. Nu lipsesc specialitatile clasice de paste, pentru toate gusturile, sesiunea de gatit live, dar si fripturile la rotisor. Pretul brunch-ului este de 165 lei/persoana.