Grad de ocupare

Grad de ocupareHotelurile si-au lansat recent ofertele de petrecere a sarbatorii de Sfantul Valentin, iar locurile puse la dispozitie sunt rezervate in proportie de 20% pana la 50%, cu o saptamana inainte de eveniment. Jucatorii in domeniu sustin insa ca cea mai mare parte a rezervarilor se fac pe ultima suta de metri in cazul petrecerilor de acest tip.

“Rezervarile de pana in acest moment nu sunt relevante, practica si experienta dovedindu-ne ca majoritatea vin in perioada 8-12 februarie. Carol Parc Hotel are pana acum un grad de rezervare de 20%, pentru hotel, respectiv 30% pentru restaurant”, declara Cristina Turnagiu Dragna, brand ambassador Carol Parc Hotel.

Hotelul are disponibile 17 camere si apartamente in oferta pentru week-end-ul de Valentine’s Day si 60 de locuri (30 de mese) in Restaurantul Poem si Piano Club, pentru fiecare seara de 13 si 14 februarie.

De aceeasi parere este si Adrian Adam, director de marketing si vanzari la Radisson Blu, care declara pentru Wall-Street ca, din cele 150 de locuri disponibile, aproape jumatate sunt deja rezervate si se asteapta la o crestere a cererii odata cu apropierea evenimentului.

Un alt hotel de cinci stele din Bucuresti, InterContinental, pune la dispozitia clientilor 80 de locuri in Restaurantul Madrigal, “insa daca vor fi cereri mai multe putem extinde oferta si in Braseria Corso”, spune Dana Chiriac, manager marketing si PR la InterContinental, care adauga, de asemenea, ca, pentru evenimente de acest gen, oamenii se decid cu citeva zile inainte.

La Crowne Plaza, din cele 85 de locuri puse la dispozitie pentru Valentine`s Day, 15 sunt rezervate pana acum, insa se mizeaza pe o noua strategie pentru a aduce mai multi clienti in acest an decat in 2009: ”Conceptul de anul acesta este complet diferit, in sensul ca vorbim despre un Brunch Romantic, in cea mai relaxata zi a saptamanii, in comparatie cu anul trecut, cand am organizat o cina speciala la sfarsitul unei zile de lucru”, declara Larisa Budaca, manager marketing si vanzari la Crowne Plaza Hotel.

Efectele crizei

Efectele crizeiIn ceea ce priveste influenta crizei financiare asupra alegerii de a petrece ziua de Sfantul Valentin, jucatorii din piata sustin ca efectele nu s-au vazut in acest an.

“Anul acesta situatia rezervarilor e similara cu cea de anul trecut, asa ca nu putem spune ca resimtim efectele crizei in ceea ce priveste numarul rezervarilor”, adauga Adrian Adam.

Si Carol Parc preconizeaza pentru acest an un grad de ocupare de 100% pe hotel si cel putin 100% pentru restaurantele Poem si Piano Club, in conditiile in care, in 2009, hotelul a fost ocupat in proportie de 100%, iar restaurantul a fost ocupat in proportie de 250% - respectiv au fost ocupate pentru seara de 14 februarie de cate doua ori mesele din restaurant si de cate trei cele din club intre orele 18:00 si 24:00.

“Greu de spus ca se simt efectele crizei; oamenii cauta in permanenta oferte avantajoase, iar noi vrem sa ii atragem atat prin pret, cat si prin facilitatile suplimentare oferite in cadrul pachetului”, completeaza Dana Chiriac.

In ceea ce priveste preturile afisate, hotelurile de cinci stele au ales strategii diferite. Asadar, daca Radisson Blu a pastrat nivelul din 2009, Cristina Turnagiu Dragna declara ca, la Carol Parc, preturile la meniuri sunt egale cu cele de anul trecut, in timp ce tariful la cazari a crescut cu 10%.

InterContinental a stabilit un pret mai mic pentru acest an fata de 2009, iar, avand in vedere ca e week-end, au inclus si brunch-ul de duminica in pachet. La aceasta se adauga parcarea gratuita, indiferent daca se alege doar cina sau intregul pachet.

Contextul economic defavorabil a determinat modificari in comportamentul consumatorilor, astfel ca, Adrian Adam considera ca au devenit mult mai atenti la modul in care cheltuiesc, iar acest lucru nu presupune neaparat o diminuare a bugetului, ci, mai degraba, o alegere mai atenta a locatiei, exigente mai ridicate in ceea ce priveste calitatea, atat a produselor, cat si a serviciilor primite si dorinta de a beneficia de calitate la standarde inalte si la un pret corect.

“Am putea vorbi despre un comportament mai temperat in luarea deciziei, astfel ca printre cele mai importante criterii se regaseste intotdeauna pretul”, adauga Larisa Budaca.


Carol Parc Hotel

Carol Parc HotelCarol Parc Hotel, Palatul Suter de langa Parcul Carol I
  • Cina romantica in Restaurantul Poem in 13 sau 14 Februarie: 38 sau 48 euro/persoana
  • MENU Highlights: Creveti “Amoreux” in Pernod, Vita topita in Vin Rosu si Duet de Ciocolata
  • O noapte intr-o camera romantica si princiara pentru doua persoane, cu flori, sampanie, ciocolata si mic dejun tarziu in camera: 215 euro
  • Celebrul apartament cu scara interioara si foisor Sleeping Beauty: 449 euro
  • Cina romantica poate fi servita in camera sau in restaurantul Poem
  • Oaspetii vor fi intampinati in 13 si pe 14 februarie cu Sampanie
  • Piano live intre 19.00-20.00 in Piano Club si chiatara clasica live intre 19.00 si 22.00
  • Flori, ciocolata, sampanie in toate camerele de hotel din partea casei!


InterContinental

InterContinentalWeek-end de Sfantul Valentin la InterContinental

In acest an, de Sfantul Valentin, Hotelul InterContinental ii invita pe indragostitii de toate varstele sa isi celebreze iubirea intr-un cadru romantic, pe parcursul intregului week-end 13-14 februarie.

Sambata si duminica seara, Restaurantul Madrigal isi intampina oaspetii cu o cina romantica, la lumina lumanarii, in compania muzicii de pian si a unui meniu special creat de bucatarul-sef Andrea Aiudi.

Meniul include patru feluri de mancare si ingrediente precum stridii, creveti, fructul pasiunii sau ciocolata. Pretul cinei este de 300 lei inclusiv TVA pentru doua persoane, iar parcarea supraterana este gratuita.

O varianta completa de petrecere in doi a week-end-ului de Sf. Valentin include cina in Restaurantul Madrigal, o noapte de cazare, accesul la health club, parcarea si brunch-ul de duminica, pentru pretul de 680 lei pentru un cuplu, inclusiv taxe.

Indragostitii care raman peste noapte la hotel vor fi cazati in camere Deluxe si rasfatati cu sampanie si capsuni, iar duminica dimineata se pot revigora la piscina sau sala de fitness de la etajul 22 al hotelului.

Apoi, pentru ca duminica e chiar ziua de Sf. Valentin, de la ora 12.00 pana la 4.00 dupa-amiaza, Braseria Corso organizeaza un brunch in atmosfera de sarbatoare, cu un bufet bogat in delicatese si in acordurile muzicii de jazz.


Radisson Blu

Radisson BluRadisson Blu vine in intampinarea celor care doresc sa sarbatoreasca Valentine’s Day cu o oferta diversificata: un cadru elegant si rafinat, in restaurantul Prime Steaks & Seafood, sau o locatie moderna, contemporana, in Caffe Citta.

La Prime menu-ul special de Valentine’s Day costa 375 lei de persoana si include delicatese cum ar fi supa de fructe de mare, foie-gras, carne de vita argentiniana Black Angus si bineinteles o cupa de sampanie Moet&Chandon.

La Caffe Citta va avea un meniu specific Italian, la pretul de 190 lei de persoana, care include ravioli, somon, sampanie Moet&Chandon si cea mai buna muzica, asigurata de DJ Zakaos.

La restaurantul Dacia Felix brunch-ul de duminica imbie cu stridii, creveti, foie gras, fantana de ciocolata, multe alte delicatese si jazz live, totul la pretul de 180 lei de persoana.

Crowne Plaza

Crowne PlazaAnul acesta Crowne Plaza ii incurajeaza pe toti indragostitii sa petreaca o zi de neuitat la Brunchul Romantic organizat duminica, 14 februarie, la Restaurantul Brasserie. Oferta speciala include si cazarea in oricare dintre cele 2 nopti, 13 sau 14 decembrie, la un tarif special de 336 lei pe camera dubla pe noapte.

Acest tarif include micul dejun, accesul la Clubul de Sanatate Fit & Fun si cu late check-out. Optional, personalul se poate ocupa si de aranjamente speciale, cum ar fi: capsuni si sampanie rece la sosire, petale de trandafiri, mic dejun servit in pat, cina romantica, etc.

Tariful oferit anul acesta este de 150 lei/persoana, pentru Brunchul Romantic din 14 februarie. Optional, pentru cazare tariful special este de 336 lei pe camera dubla pe noapte, cu mic dejun, acces la Clubul de Sanatate Fit & Fun si cu late check-out.