1 / 5

Pasiunea pentru bijuteria de autor

Nascut intr-o familie de artisti, David Sandu si-a inceput drumul de bijutier la varsta de 13 ani, in atelierul maestrului Vlad Gherghiceanu (artist decorator si sculptor, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania). Pasiunea pentru creatia de bijuterii nu o vede ca pe o descoperire, ci, mai degraba, ca pe un impuls foarte ferm de a face ceva cu mainile.

„Stiu ca suna destul de primitiv, dar chiar asa a fost: am intrat in atelierul lui Vlad Gherghiceanu, am vazut lucrurile la care el lucra si am stiut cu o certitudine neexprimata lucid ca vreau sa pot face si eu acele lucruri. Nu spun ca am vrut sa fac bijuterie, pentru ca in acea perioada obiectul decorativ, sculptura si bijuteria se amestecau foarte tare intre ele”, isi aminteste David Sandu (foto).

Astazi, artistul si-a construit o directie artistica bine conturata - bijuteria de autor, o bijuterie care se sustrage simplei functii decorative.

Astfel, majoritatea clientilor care ii trec pragul sunt consumatori de arta contemporana, cei care cumpara pictura, grafica, gravura, sculptura sau care valorizeaza foarte tare aceste lucruri si traiesc intr-un mediu cultural. Cu toate acestea, designerul nu uita sa aminteasca de puterea de cumparare ca fiind un criteriu foarte important, insa considera ca nu este cel hotarator in decizia de a-si achizitiona bijuteriile care ii poarta numele.

Preturile creatiilor sale incep de la 120 de euro pentru argint si pietre semipretioase si pot urca pana la 1.600-2.000 de euro, iar pentru aur si pietre pretioase incep de la 800 de euro si pot ajunge la zeci de mii de euro, in functie de fiecare proiect in parte.

Cel mai surprins a fost sa vada ca si in contactele cu clienti din Europa sau America a fost receptat in acelasi mod. Asadar, indiferent daca a avut o expozitie personala sau a participat la un targ de designeri independenti si bijuterie de autor, cei care s-au apropiat de obiectele sale au fost clienti ai galeriilor de arta sau chiar proprietarii galeriilor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri