1 / 4

Lucreaza doar la comanda

Doru Danciu, unul dintre partenerii Transilvania Artefact, spune ca ideea de baza a pornit in anul 1979, cand a descoperit mitul lui Dracula, prin intermediul unor turisti englezi. Ideea a fost pusa insa in practica abia la primul Congres International Dracula, organizat de Ministerul Turismului si Ministerul de Externe in Bucuresti, Brasov, Sighisoara si Bistrita, in 1995, unde si-au prezentat pentru prima data intregul concept.

Evenimentul in sine a fost unul de proportii, la care au luat parte specialisti de la Hollywood, istorici, televiziuni din tari precum Statele Unite (CNN), Japonia sau Ungaria, iar, astfel, Doru Danciu si Gabi Cocis au inceput sa fie solicitati pentru serviciul pe care il presteaza.

„Noi vindem un intreg concept organic, o adevarata ceremonie de degustare a palincii traditionale transilvanene, tipic medievala (secolele XV - XVI), la care se adauga bucatele traditionale si obiceiuri specifice, intr-o forma unica de prezentare”, declara Doru Danciu.

Astfel, tuica, palinca si horinca sunt gustate de participantii la eveniment direct din ardei capia, dar nu lipsesc nici vinurile vechi, de colectie, toate avand pe fundal muzica medievala. De asemenea, toate licorile fac parte din colectii de bauturi rare, unele de peste 50 de ani, apartinand colectionarilor cunoscatori din zona Transilvaniei.

Cei doi bistriteni lucreaza doar la comanda. Primesc comenzi pentru a se prezenta cu acest concept de degustare in cadrul unui eveniment, alcatuiesc un meniu de gustari traditonale si o colectie de 14-15 sticle de licori rare, pe care fie le iau din colectia personala, fie le cumpara de la colectionari, si prezinta un show unic, de 3 pana la 5 ore. Tot acest ceremonial al degustarii ajunge la pretul de 40.000 de euro.

“Lucram in mare parte pentru hoteluri de cinci stele din strainatate, boutique hoteluri si vase de croaziera, unde suntem chemati pentru a anima un moment festiv. Sticlele le lucrez manual si pot fi impodobite cu foita de aur sau de argint, piele de sarpe sau cristale, in functie de cererea organizatorului”, declara Danciu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri