1 / 10

George Butunoiu: Biroul trebuie sa semene mai mult cu o casa decat cu un birou

Lui George Butunoiu, unul din cei mai cunoscuti head-hunteri de pe piata locala, nu ii plac birourile de tip open space, fiind convins ca el nu ar avea niciun randament intr-un astfel de spatiu. “Oricum, in meseria noastra nici nu se ia in calcul o astfel de varianta, asa ca problema se rezolva de la sine”, afirma Butunoiu.

El este de parere ca poti sa folosesti un spatiu deschis atunci cand nu vin clientii la tine: “Unii mai aduc si alte cateva argumente putin credibile legate de diferentele de comportament si de productivitate - pentru ca asta e finalitatea, la urma urmei - in favoarea open space-ului, insa argumentatia e foarte neconvingatoare si greu de sustinut".

Singurele argumente cuantificabile raman, in opinia sa, cele legate de economiile la chirie, insa, considera ca, in firmele in care clientii vin frecvent (avocati, consultanti, recrutare, servicii), nu prea intra in discutie aceasta optiune, daca nu vrei sa te faci de ras.

Totodata, Butunoiu spune ca detesta cladirile clasice de birouri si nu este deloc un admirator al amenajarilor minimaliste si moderne, asa ca, in compania pe care o conduce, decorul este foarte clasic, chiar "retro": o casa veche in care sticla si inoxul sunt interzise, totul e din lemn, alama, fier forjat sau piele.

Pentru mine, biroul trebuie sa semene mai mult cu o casa decat cu un birou. Daca viata personala tot s-a facut praf, ne-am zis ca macar aia de la job sa fie cat-de-cat acceptabila, asa ca nu facem nicio economie pentru confortul de la birou: bucatar, mancare buna, bautura, terasa cu fotolii, umbrelute, bucatarie de vara, barbecue, gradina si flori”, caracterizeaza Butunoiu locul in care petrece in medie 8 ore pe zi.

Mai mult decat atat, Butunoiu spune ca au si intalniri direct pe terasa, la masa din gradina, la o friptura si un pahar cu vin.

Comentati aici: Dumneavoastra ce tip de birou preferati: open-space sau un spatiu inchis?

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri