Cererea de sejururi pentru destinatii exotice se mentine in octombrie

Cererea de sejururi pentru destinatii exotice se mentine in octombrieIn alegerea unei vacante decizia este influentata in principal de trei aspecte: cost, aglomeratie si clima. Este adevarat ca, odata cu racirea vremii, cererea dispare incet pentru sejururile europene de plaja, insa destinatiile exotice nu sunt influentate climatologic de toamna europeana.

“Acesta este motivul pentru care cererea de sejururi pentru destinatii de plaja extra-europeane se mentine in aproximativ aceleasi limite pe toata perioada anului”, declara Sorin Stoica(foto), CEO Eturia.

Mai mult decat atat, Sorin Vaduvoiu, directorul executive al agentiei de turism Perfect Tour, sustine ca cererea pentru astfel de vacante a crescut usor fata de anul trecut, in special pentru destinatiile unde se mai poate face plaja.

Tarifele avantajoase ale pachetelor si vremea favorabila sunt argumente in favoarea unui sejur in Cipru, Costa Brava sau Egipt”, completeaza Vaduvoiu.

De asemenea, reprezentantul Eturia spune ca perioada de varf pentru toate destinatiile turistice coincide cu perioada concediilor europene si nord-americane cand numarul solicitarilor de cazare sunt ridicate, iar aceasta atrage dupa sine tarife mai mari. In plus, calatoria cu avionul sufera aceleasi mariri de tarife in perioadele de varf ale sezonului cald.

“Astfel, octombrie - luna in care concediile de vara sunt incheiate - atrage turistii in cautare de tarife mai mici si plaje mai linistite”, adauga Stoica.

In plus, Maria Tomescu, director de marketing al agentiei de turism J`Info Tours, este de parere ca un avantaj pentru vacantele in lunile de toamna este vremea: "Zonele temperate devin racoroase si perfecte pentru plimbari lungi, iar zonele fierbinti devin suportabile".

Printre cele mai cautate destinatii in aceasta perioada se numara Phuket din Thailada, la Marea Andaman, Maldive si Maritius in Oceanul Indian, Rio de Janeiro cu plajele Copacabana si Ipanema, Buzios si Praia do Forte in Brazilia, la Oceanul Atlantic, Puerto Vallarta, in Mexic la Oceanul Pacific sau Fiji si Bora Bora din Hawaii, tot la Oceanului Pacific.

Mauritius

MauritiusMauritius se afla in estul Africii si al Insulei Madagascar.Aceasta insula face parte din Insulele Mascarene si are un relief de origine vulcanica presarat cu numeroase varfuri si cratere vulcanice stinse dar si tarmuri insotite de recifi de corali si plaje cu nisip fin, auriu.

• Perioada 01.11 – 19.12, de la 434 euro / persoana / noapte / loc in camera dubla, hotel de 6* - Perfect Tour;

• Mauritius Touch – 1.525 euro pentru 7 zile, All Inclusive- Eturia

Sursa foto: mauritius-seychelles.co.uk

Mexic

MexicMexicul este paradisul pentru orice turist, o tara cu desert, munti vulcanici acoperiti de zapada, ruine antice, orase moderne, orase in stil colonial, plaje pustii, hoteluri elegante. Asadar, Mexicul iti prilejuieste intalnirea cu agitatia specifi ca statiunilor turistice, dar si cu aerul oraselor antice.

• Acapulco, perioada 23.08.2010 - 31.12.2010, cazare in hotel de 4*, de la 32 euro/persoana/noapte + mic dejun - Perfect Tour

• Puerto Vallarta Touch, Mexic – 1.365 euro pentru 8 zile, All Inclusive - Eturia

• Los Cabos Touch, Mexic – 1.315 euro pentru 8 zile, All Inclusive








Bali

BaliO combinatie placuta de ospitalitate, temple, arta si cultura, cu frumuseti naturale uimitoare, plaje superbe si o clima placuta tot timpul anului, au facut ca Bali sa fie aleasa ca cea mai incantatoare destinatie de vacanta din intreaga lume.

• Perioada 01.09.2010-31.10.2010, de la 1.395 euro/ sejur de 8 zile/persoana - Eturia

Sursa foto: Concierge.com

Egipt

Egipt"Amatorii de soare si mare pot merge in Egipt, care se schimba destul de mult dupa ce se termina sezonul de concedii ale familiilor. Scufundarile in Marea Rosie pot fi facute chiar si cand acasa e frig si ploua", este de parere Maria Tomescu, director de marketing al agentiei de turism J`Info Tours.

De asemenea, ea spune ca luna octombrie este considerata una dintre cele mai bune perioade pentru vizitarea Egiptului, gratie climei calde, lipsite insa de zilele caniculare ale verii.

"Media maxima de temperatura este de aproximativ 30 grade C in zone turistice precum Hurghada, Sharm El-Sheik sau Cairo. In aceasta luna reluam circuitele in Egipt deoarece zilele nu mai sunt atat de fierbinti precum in perioada verii, cand este extrem de dificil de circulat ziua", adauga Maria Tomescu.


• Croaziera pe Nil cu plecare pe 9 si 30 octombrie, durata 12 zile, traseu Cairo – Hurghada – Croaziera pe Nil, tarif 689 euro / pers - J`Info Tours

• Sejur 7 nopti, de la 399 euro/persoan, transport cu avionul – Klever Travel

• Perioada 16.09.2010 - 29.09.2010, de la 420 euro/7 nopti/persoana, transport cu avionul, All Inclusive – Perfect Tour
Tariful nu include taxele de aeroport, taxa de viza di asigurarile


Cipru

CipruSituata in partea rasariteana a Marii Mediterane, insula se bucura de avantajul uneia dintre cele mai sanatoase clime din zona. Scaldata de un soare fara de sfarsit in timpul lungilor veri fierbinti, Cipru este un adevarat paradis pentru inotatori si amatorii sporturilor nautice.

• Sejur, plecari saptamanale, durata 8 zile / 7 nopti, tarif de la 300 euro /pers - J`Info Tours

• Perioada: incepand cu 22 octombrie, 249 euro / persoana / sejur 7 nopti. Tariful nu includetaxele de aeroport: 100 euro / persoana si asigurarile - TravelBiz

• Perioada: 02.10.2010 - 20.03.2011, de la de la 329 eur / 7 nopti / pachet , transport cu avionul. Tariful nu include asigurarea medicala (aproximativ 20 lei/persoana) - Perfect Tour

Sursa foto: Wikipedia.org


Antalya

AntalyaAntalya este cel mai mare oras de pe coasta mediteraneana si o statiune deschisa pe tot parcursul anului. Golful are la nord lantul muntilor Taurus si ofera peste 200 km de plaje, golfulete, vai, pesteri, paduri, cascade, toate asteptand sa fie descoperite.

• De la 626 euro, sejur 11 nopti, transport cu avionul – Christian Tour

• Perioada: luna octombrie, 299 euro/pers/sejur, cazare in hotel de 5*, All Inclusive - Genius Travel

Maldive

MaldiveMaldive va poarta cu gandul spre paradis, cu plajele sale cu nisip alb, cu lagunele sale turcoaz, cu rezervatiile recifurilor de corali, lucrate artistic de mana uimitoare a naturii, cu splendidul mozaic de pesti multicolori.

• Perioada: 01.11.2010 - 30.04.2010, de la 49 euro/noapte, hotel 4* - Perfect Tour

Maldive este si destinatia preferata de vacanta a Liudmilei Drozdea, director tranzactii bancare RBS Romania. Ea a povestit cititorilor Wall-Street despre Insulele Maldive si a facut recomandari pe care nu le gasim intr-un ghid turistic.

Brazilia

BraziliaRenumita pentru carnavalul de la Rio, samba, Amazon, fotbal si cafea, Brazilia ofera o diversitate peisagistica si culturala unica in lume, acoperind jumatate din continentul sud-american. Minunile naturale ca bazinul Amazonului, Pantanal, Chapada Diamantina, cascadele Iguassu, plaje exotice ca cele din Salvador de Bahia, Paraty, Ilha Grande, orase coloniale ca Lençois sau Ouro Preto, fac din Brazilia o destinatie perfecta pentru orice tip de vacanta.

• Rio de Janeiro Touch, Brazilia - 1.560 euro pentru 8 zile, mic dejun inclus - Eturia

• Buzios Touch, Brazilia – 1.240 euro pentru 8 zile,mic dejun inclus- Eturia

• Praia do Forte Touch, Brazilia la 1.595 euro pentru 8 zile, mic dejun inclus- Eturia

Sursa foto: Eturia.ro