Fashion Age: 23 septembrie - 10 octombrie

Fashion Age: 23 septembrie - 10 octombrieGaleria Sol Gallery, noua pe acest segment de piata, isi incepe activitatea cu expunerea operelor de arta a scultorului Giulian Dumitru, reunite sub numele „Fashion Age”. Colectia de lucrari reprezinta o etapa caracteristica in opera sculptorului, cea mai recenta dintr-un sir de serii tematice, inceput cu „Stone Age” si continuata cu „Iron Age” si „Bronze Age”.

In „Fashion Age” portretele realizate din marmura, bronz sau aluminiu joaca rolul de contrapunct si de suport al unor accesorii ale modei. Busturile, modelate dupa figuri si atitudini feminine contemporane, sint gatite, accesorizate cu diverse obiecte de vestimentatie, cu bijuterii, ochelari de soare, esarfe, palarii, brose, diademe realizate fie prin pictare, fie prin intarsii de lemn, pietre si/sau metale semipretioase fie direct in corpul primar al sclpturii.

La polul opus artei antice, unde nuditatea era prilej pentru o explorare a perfectiunii „Fashion Age” imbraca forma umana si o defineste prin accesorii inspirate din zona brandurilor de moda si a designului actual. Artistul surprinde omul tributar modei, dar recunoaste totodata valentele artistice ale creatiei de moda si spune: „arta e la moda, pentru ca moda e arta”.

Giulian Dumitriu are 39 de ani si provine dintr-o familie de artisti. Absolvent al Academiei de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, promotia 1998, artistul locuieste si lucreaza in prezent in capitala europeana a modei, la Milano. Giulian Dumitriu este prezent in expozitii personale si de grup la Bucuresti, Milano, Amsterdam, Paris si Toronto, iar lucrarile sale se regasesc in colectii particulare din Romania, Italia, Franta, Canada, Statele Unite si Elvetia.


KufarART: 20 septembrie - 20 octombrie

KufarART: 20 septembrie - 20 octombrieUnul dintre proiectele destinate tinerilor talentati este KufarART, care face parte dintr-o serie de evenimente prin care KLM sustine noul concept de comunicare - "Calatoria sursa de inspiratie". KufarART a lansat provocarea tinerilor artisti sa isi transpuna viziunea legata de oricare dintre destinatiile propuse - New York, Amsterdam, Shanghai, Lima si Cape Town, in cel mai creativ mod posibil, folosind ca element central un cufar/valiza, obiect indispensabil oricarei calatorii.

Drept urmare, KLM Romania inaugureaza expozitia stradala KufarART - Street Galery, ultima etapa a proiectului KufarART lansat la inceputul lunii iulie. Expozitia va gazdui cele 20 de lucrari finaliste, selectate din peste 300 de proiecte inscrise, in mai multe locatii centrale, timp de o luna incepand cu data de 20 septembrie.

Parcurgand traseul locatiilor incluse in Street Gallery, vizitatorii vor descoperi, prin intermediul creatiilor expuse, universul magic al calatoriilor si sa-si exprime online preferintele, votand cufarul preferat pe site-ul www.kufarart.ro. Lucrarea care va obtine cele mai multe voturi pe data de 16 octombrie 2010, data inchiderii proiectului, va castiga premiul de popularitate.

Momentul inaugurarii expozitiei a coincis cu cel al desemnarii castigatorilor concursului de creatie si design KufarART. Premiul intai i-a revenit artistei Anna Florea pentru instalatia paper-cut - "When the day breaks" (foto). Premiul al doilea a fost obtinut de artistul Dan Miron pentru lucrarea "Artrip Bag", iar premiul trei i-a fost acordat artistului Andrei Gamart pentru lucrarea "Reflectii newyorkeze".

"Nu parcati": 23 septembrie - 25 octombrie

"Nu parcati": 23 septembrie - 25 octombrieGaleria de fotografie de arta Karousel anunta o noua expozitie de fotografie. Intitulata, "Nu parcati!", expozitia propune o selectie de lucrari apartinand artistului fotograf Andu Novac si se va desfasura in intervalul 23 septembrie- 25 octombrie la Grand Cafe Van Gogh (Wine Bar).

Pentru Andu Novac, absolvent al New York University, sectia Sculptura, textura este o tridimensionalitate discreta, o aluzie la adancimea fizica a lucrurilor.

"M-am reapucat de fotografie la New York fascinat fiind de suprapunerea graffiti-ului si a posterelor pe cele mai incredibile suprafete. Ideea ca poti crea o perceptie noua a unui spatiu, a unui volum, doar prin proiectarea (pictarea, aplicarea) unei imagini pe el. Din doua elemente creezi un al treilea, ca la chimie. Pana la urma, creativitatea inseamna crearea de noi relatii, nu de noi elemente. La un anumit nivel o sa raman mereu sclavul preceptului lui Gombrich, cum ca arta este o iluzie".

Despre Karousel

Karousel, prima galerie de fotografie de arta din Bucuresti, a fost lansata in ianuarie 2009. Karousel a organizat deja 8 expozitii iar portofoliul galeriei cuprinde peste 300 de lucrari realizate de 40 de artisti. Karousel ofera fotografii de dimensiuni mari, dar si serii speciale de miniaturi, insotite de certificate de autenticitate, precum si de garantia unor editii limitate.