Preturile scad la al treilea Revelion de criza

Preturile scad la al treilea Revelion de crizaPentru cei care nu au timp pentru o scurta vacanta de Revelion, petrecerea la un hotel de cinci stele ramane o varianta de luat in calcul, atat pentru cei care locuiesc in Capitala, cat si pentru provincie, mai ales ca preturile hotelierilor au scazut comparativ cu anul trecut.

Comparand cu anul trecut, observam o crestere a numarului de cereri de evenimente, si aceasta este vestea buna insa, in acelasi timp, bugetele alocate acestora s-au redus si, in consecinta, am fost si noi nevoiti sa scadem preturile”, declara Larisa Budaca (foto), director de vanzari Crowne Plaza Bucuresti.

Ca si disponibilitate, ea spune ca hotelul pe care il reprezinta ofera aproximativ 160 de locuri, dintre care 50% sunt deja rezervate, insa se asteapta la rezervari masive in a doua perioada a lunii decembrie.

In ceea ce priveste preferintele clientilor, Larisa Budaca spune ca observa anumite diferente fata de anii trecuti.

Astfel, accentul se pune tot mai mult pe mancare si nu pe partea de entertainment si se prefera spatiile deschise, cu lumina naturala si iesire spre gradini.

Athenee Palace Hilton din Bucuresti are o disponibilitate de 200 de locuri pentru petrecerea de Revelion, dintre care, 100 in restaurantul cu specific italienesc Roberto’s si 100 in Café Athenee. Diferenta dintre cele doua tine atat de componenta meniului, cat si de pret, care ajunge la 750 de lei pentru restaurantul Roberto’s, si 350 de lei la Café Athenee.

De asemenea, hotelul nu are sali inchiriate pentru petreceri private.

Clientii mai pot alege sa isi petreaca noapte dintre ani in atmosfera anilor ’80, recreata in English Bar. Rezervarile se pot face in limita locurilor disponibile, iar plata integrala a pachetelor trebuie facuta cu doua saptamani inainte de evenimentul in sine.

Preturile, comparativ cu anul trecut, au scazut odata cu schimbarea locatiei si a conceptului, intrucat, anul trecut, Athenee Palace Hilton a organizat doua petreceri, in salonul Le Diplomate si in Executive Lounge”, declara Manuela Meres, director de marketing si PR al hotelului Hilton.

Pentru petrecerea organizata in restaurantul Roberto’s locurile au fost revervate in proportie de 20%, iar pentru cea din Club Athenee de Anul Nou au fost rezervate si confirmate in procent de 25%.

In acest an, hotelul JW Marriott are cel mai mare numar de locuri disponibile pentru petrecerea de Revelion: 660 in cele 3 locatii, dintre care 370 in restaurantul Grand Ballroom, 140 in Constanta Ballroom, 150 in Champions. Dintre acestea, mai sint disponibile doar 50, in restaurantul Champions, unde meniul costa 400 de lei.

Anul trecut am avut 5 petreceri de Revelion (restaurantele Cupola si Cucina in plus fata de cele de anul acesta), iar costul unui bilet a fost de 920 de lei, fata de 870 in acest an la restaurantul Grand Ballroom; acum am redus capacitatea locatiilor la 3, iar ca procent de rezervari din totalul disponibil, anul acesta locurile s-au ocupat mai repede decat anul trecut”, declara Cristina Nitu, director de marketing la JW Marriott.

Radisson Blu pune la dispozitie 300 locuri pentru noaptea de Revelion si previzioneaza o cerere cel putin la fel de mare ca cea de anul trecut. Pana acum, aproximativ 50% dintre locuri sunt rezervate, insa, ca in fiecare an, cele mai numeroase solicitari sunt asteptate in ultimele zile.

„Acest lucru se datoreaza si faptului ca intre 1 si 22 decembrie avem programata cate o petrecere in fiecare seara si ne bazam pe succesului acestora pentru ca invitatii sa hotarasca sa-si petreaca si Revelionul cu noi”, spune Adrian Adam (foto jos), manager vanzari si marketing la Radisson Blu.



Petreceri private - o alta strategie

Petreceri private - o alta strategieUn alt trend pe care il observam in acest an este acela al petrecerilor private, astfel ca unele hoteluri prefera sa organizeze seri de Revelion personalizate, in acord cu cerintele unui grup mai mare de persoane.

Hotelul Howard Johnson din Capitala nu mai organizeaza de cativa ani petreceri publice insa au deja rezervari confirmate pentru petreceri private, la fel ca in anii trecuti, cu meniuri special create in functie de cerintele clientilor, asa ca si preturile difera.

Suntem de parere ca este mai de succes o abordare personalizata, care sa ia in considerare preferintele punctuale ale unui anumit grup atat in ceea ce priveste meniul, cat si entertainment-ul, decat un concept general”, spune Laura Hamzea, director de marketing si PR al hotelului Howard Johnson.

Si hotelul de tip boutique Carol Parc a trecut la aceasta varianta de organizare a petrecerii dintre ani, astfel ca, nu a mai facut publica petrecerea de Revelion, ci a facut-o in mod direct si privat, unei singure entitati care a inchiriat intre 30 decembrie si 2 ianuarie intreg hotelul, cu o capacitate de 17 camere si apartamente, si Restaurantul Poem.

“Este in aceeasi masura adevarat ca numarul cererilor pentru un pachet de Revelion, chiar daca noi nu am facut public unul, este de doua ori mai mare decat cel inregistrat de hotel anul trecut in aceasi perioada”, declara Cristina Turnagiu Dragna, brand ambassador Carol Parc Hotel.

In plus, ea spune ca numarul Petrecerilor de Craciun sau al celor tematice care se vor organiza pe parcursul lunii decembrie la Carol Parc Hotel a crescut cu 300% fata de anul trecut.

“Aceasta imprejurare ne-a facut sa ne pozitionam diferit fata de celelalte hoteluri de 5 stele din Bucuresti, si am creat pachete speciale pentru zilele importante ale lunilor decembrie si ianuarie. Nu facem Brunch de Craciun dar avem seri speciale pe 27 decembrie, 30 decembrie si 7 Ianuarie”, adauga Cristina Turnagiu Dragna.

Crowne Plaza: Bal mascat in Noaptea de Anul Nou

Crowne Plaza: Bal mascat in Noaptea de Anul NouBufet cu salate

Pahare cu clesti de crab si sos cocktail duo, creveti si avocado, spuma de somon si caviar

Preparate la minut

Stridii proaspete, midi verzi din Noua Zeelanda, mignonette, salsa ponzu, lamaie si sare de mare
Creveti Dim Sum, Porc Mu Shu, Pachetele de primavara Vietnameze
Terine cu Foie Gras si paine cu nuci, gem de pere si marmelada de mango
Inghetate si clatite

Platou cu peste proaspat
Picioare de crabi regali, clesti de crabi de Alaska
Platou asortat
Curmale umplute cu branza si prosciutto

Preparate calde

Supe calde
Pulpa de mistret , sos de mere si coacaze rosii
Pasta station
Somon Coulibiac cu sos de icre de somon
Ravioli cu creveti, chimen si sos de homar
Porc afumat cu mere caramelizate si stafide
Medalion de ren cu legume radacinoase
Coasta de vita cu usturoi si hrean

Deserturi

Felii de fructe asortate
Egg Nog (cu sau fara alcool)
Mere caramelizate
Jeleu de fructe
Smochine si curmale umplute cu ciocolata
Spuma de ciocolata alba si neagra
Tort de capsuni sau de citrice
Fantana de ciocolata cu “frigarui” de fructe
Bar international

Pret: 600 lei/persoana
In perioada 24 decembrie – 3 ianuarie sunt disponibile si tarife special pentru cazare: 224 lei/camera

Trei petreceri la Hilton

Trei petreceri la HiltonRestaurantul Roberto’s

Restaurantul Roberto’s sarbatoreste venirea noului an intr-o atmosfera clasica, sarbatorind tineretea vesnica prin muzica nemuritoare a Italiei: Sophia Loren alaturi de cea mai buna mancare italieneasca. Petrecerea va fi intretinuta cu muzica live a trupei de cover-uri. Invitatii vor asista la un show live de paste si vor servi din bufetul glamour al Sophiei cu antipasti, fel principal si desert dar si din bufetul de Serbetto ce va fi servit cu specialitati alcoolice.

Pret: 750 lei /persoana
Se poate opta pentru un pachet de cazare de 895 lei/persoana ce contine petrecerea de Anul Nou din restaurantul Roberto’s, cazare de 31 Decembrie, dar si mic-dejunul servit in camera pe data de 1 ianuarie.

Café Athenne

Café Athenee intampina venirea noul an intr-o atmosfera stralucitoare. Animata de un Dj, un talentat saxofonist si un indemanatic percutionist. Invitatii vor avea la dispozitie un bufet cu finger-food cald si rece cu desert, bauturi alcoolice si racoritoare.

Pret: 350 lei/persoana si se adreseaza doar adultilor.

English Bar

Pentru ca noaptea sa fie plina de stralucire, in English Bar va fi organizata o petrecere disco de unde nu vor lipsi ritmurile clasice ale anilor ’80 mixate de catre un Dj. Meniul English Bar va fi cel obisnuit, a la carte. Noaptea disco in English Bar se adreseaza clientilor fideli

Intrarea este libera.
Este necesara prerezervarea meselor.

Petrecerile de la Radisson Blu

Petrecerile de la Radisson BluRestaurantul Prime Steaks and Seafood

31 decembrie incepand cu ora 20.00

Pret: 780 lei/persoana


Selectie din meniu:

Terina de caprioara cu foie-gras pe pat de briosa; Escalop cu creveti, spuma de cartofi, sos de homar si ulei de trufe; Muschi de vita Irish Hereford Prime – considerat cel mai bun din lume - cu sos de fois gras, sparanghel si foetaj; File Dover Sole cu umplutura de somon, creveti si sparanghel;

Sampanie Lanson la miezul noptii la Business Class Lounge de la etajul 8, de unde pot fi urmarite focurile de artificii!


Atlass Ballroom


Selectie din meniu:


piramida de creveti, homar pe gheata, stridii proaspete, calamari, terina de foie-gras, purcel de lapte, somon intreg in crusta de sare, pulpa de miel, fantana de ciocolata alba si neagra, tarta Tatin, Croquembouche, Meringue Chantilly cu fructe de padure.

Bar deschis toata noaptea.

ivertisment : “Friday Night Fever”

Perpetuum Band, Luminita Anghel

MC: actorul Vasile Calofir

31 decembrie incepand cu ora 20:00

Pret: 980 lei


Tarife special pentru cazare in perioada 24 decembrie 2010 – 3 ianuarie 2011
295 lei/ camera single cu mic dejun inclus
340 lei/camera dubla cu mic dejun inclus



Vedete la JW Marriott

Vedete la JW MarriottUn bulevard printre stele in Grand Ballroom

Meniul:


· Bar cu fructe de mare proaspete: stridii, creveti, midii, picioare de crab
· Carpaccio de sturion afumat, salata de icre
· Salata de sfecla rosie prajita cu branza feta
· Selectie de sushi, sashimi cu soia, ghimbir si wasabi
· Selectie de peste de apa dulce, gatit dupa preferinta dvs.
· Cotlet de miel gatit in crusta de ierburi
· Creveti tiger, taitei de orez
· Salata de picioare de crab
· Salata de friptura "skirt" marinata cu dressing japonez
· Jeleu Sauterne cu rodii proaspete si paste de orez
"Angel Hair"
· Blanc Manger de castane cu sos de caramel
· Crema de mango cu jeleu de zmeura
· Jeleu de zmeura marinat Sambucca cu mousse de caramel cu unt dulce
· Carne la cuptor, antricot de vita U.S. Black Angus, curcan, file de porc

Horia Brenciu in rolul lui Frank Sinatra
Vicky Jackson in rolul lui Lilly Allen
Distractie pana in zori cu Publika
DJ

Pret: 870 lei de persoana

Campions VJ Party

Meniul:
· Salata de rata afumata cu taitei soba
· Somon marinat in rom
· Cocktail Mojito de fructe de mare
· Salata de creveti si ananas
· Friptura "skirt" cu chili
· Biban de mare in stil Caraibe
· Vita in sos chili cu nuca de cocos
· Prajitura de ciocolata cu mandarine, fructe la cuptor
· Cheesecake Daiquiri cu capsuni si ciocolata amaruie
· Shot de tequila cu ciocolata
· Prajitura de casa cu capsuni

Pret: 400 lei de persoana




Hotel Vega, Mamaia: Petrecerea anilor `80

Hotel Vega, Mamaia: Petrecerea anilor `80New Yer`s Party

31 Decembrie
Pret 595 lei / persoana

Cina festiva Revelion 2011 cu open bar - 80's Glamour Moments - program artistic live Vega Band si invitati surpriza.

The party goes on

1 Ianuarie
Pret 200 lei / persoana
Cina festiva Acordurile Moderne ale Clasicului intr-un spectacol Pop-Rock, program artistic live Vega Band si invitati surpriza.

Vip New Year`s Party

31 Decembrie
Pret: 450 lei / persoana
Menu finger-food si open bar
Program artistic - muzica Disco a anilor
'80 - Chitara live + Karaoke.