1 / 8

Preturile scad la al treilea Revelion de criza

Pentru cei care nu au timp pentru o scurta vacanta de Revelion, petrecerea la un hotel de cinci stele ramane o varianta de luat in calcul, atat pentru cei care locuiesc in Capitala, cat si pentru provincie, mai ales ca preturile hotelierilor au scazut comparativ cu anul trecut.

Comparand cu anul trecut, observam o crestere a numarului de cereri de evenimente, si aceasta este vestea buna insa, in acelasi timp, bugetele alocate acestora s-au redus si, in consecinta, am fost si noi nevoiti sa scadem preturile”, declara Larisa Budaca (foto), director de vanzari Crowne Plaza Bucuresti.

Ca si disponibilitate, ea spune ca hotelul pe care il reprezinta ofera aproximativ 160 de locuri, dintre care 50% sunt deja rezervate, insa se asteapta la rezervari masive in a doua perioada a lunii decembrie.

In ceea ce priveste preferintele clientilor, Larisa Budaca spune ca observa anumite diferente fata de anii trecuti.

Astfel, accentul se pune tot mai mult pe mancare si nu pe partea de entertainment si se prefera spatiile deschise, cu lumina naturala si iesire spre gradini.

Athenee Palace Hilton din Bucuresti are o disponibilitate de 200 de locuri pentru petrecerea de Revelion, dintre care, 100 in restaurantul cu specific italienesc Roberto’s si 100 in Café Athenee. Diferenta dintre cele doua tine atat de componenta meniului, cat si de pret, care ajunge la 750 de lei pentru restaurantul Roberto’s, si 350 de lei la Café Athenee.

De asemenea, hotelul nu are sali inchiriate pentru petreceri private.

Clientii mai pot alege sa isi petreaca noapte dintre ani in atmosfera anilor ’80, recreata in English Bar. Rezervarile se pot face in limita locurilor disponibile, iar plata integrala a pachetelor trebuie facuta cu doua saptamani inainte de evenimentul in sine.

Preturile, comparativ cu anul trecut, au scazut odata cu schimbarea locatiei si a conceptului, intrucat, anul trecut, Athenee Palace Hilton a organizat doua petreceri, in salonul Le Diplomate si in Executive Lounge”, declara Manuela Meres, director de marketing si PR al hotelului Hilton.

Pentru petrecerea organizata in restaurantul Roberto’s locurile au fost revervate in proportie de 20%, iar pentru cea din Club Athenee de Anul Nou au fost rezervate si confirmate in procent de 25%.

In acest an, hotelul JW Marriott are cel mai mare numar de locuri disponibile pentru petrecerea de Revelion: 660 in cele 3 locatii, dintre care 370 in restaurantul Grand Ballroom, 140 in Constanta Ballroom, 150 in Champions. Dintre acestea, mai sint disponibile doar 50, in restaurantul Champions, unde meniul costa 400 de lei.

Anul trecut am avut 5 petreceri de Revelion (restaurantele Cupola si Cucina in plus fata de cele de anul acesta), iar costul unui bilet a fost de 920 de lei, fata de 870 in acest an la restaurantul Grand Ballroom; acum am redus capacitatea locatiilor la 3, iar ca procent de rezervari din totalul disponibil, anul acesta locurile s-au ocupat mai repede decat anul trecut”, declara Cristina Nitu, director de marketing la JW Marriott.

Radisson Blu pune la dispozitie 300 locuri pentru noaptea de Revelion si previzioneaza o cerere cel putin la fel de mare ca cea de anul trecut. Pana acum, aproximativ 50% dintre locuri sunt rezervate, insa, ca in fiecare an, cele mai numeroase solicitari sunt asteptate in ultimele zile.

„Acest lucru se datoreaza si faptului ca intre 1 si 22 decembrie avem programata cate o petrecere in fiecare seara si ne bazam pe succesului acestora pentru ca invitatii sa hotarasca sa-si petreaca si Revelionul cu noi”, spune Adrian Adam (foto jos), manager vanzari si marketing la Radisson Blu.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri