6 / 10

Brasov: Concert cu ocazia Craciunului la Biserica Neagra

Data: 12 decembrie
Loc de desfasurare: Biserica Neagra
Organizatori: Biserica Evanghelica
Pret: 10 lei si 5 lei cu reducere pentru elevi, studenti si pensionari


In data de 12 decembrie 2010, Parohia Brasov a Bisericii Evanghelice C.A. din Romania organizeaza traditionalul concert de Craciun de la Biserica Neagra.

Concertul ce va incepe la ora 17:00 va reprezenta un popas in istorie prin interpretarea a doua cantate bisericesti pe tema asteptarii si nasterii pruncului Iisus.

Programul doreste a-i purta pe cei prezenti pe un drum asemenea celui parcurs de fecioara Maria, ce va porni de la asteptarea venirii Pruncului si se va termina cu bucuria nasterii lui Mesia. In deschidere Corul Bach al Bisericii Negre, alaturi de solistii Cristina Radu (sopran), Beniamin Ghegoiu (tenor), Dan Popescu (bas) si acompaniati de orchestra baroc, vor interpreta Cantata BWV 61 „Nun komm, der Heiden Heiland" („O vino, Mantuitor al paganilor") de Johann Sebastian Bach. Suita orchestrala nr.4 de J.S. Bach va face trecerea catre Cantata de Craciun a lui Georg Philipp Telemann care va incheia in acorduri festive concertul a carui conducere muzicala ii va apartine dirijorului Steffen Schlandt.

Muzica va fi completata de proiectiile video ce vor desavarsi cadrul unei seri de pace sufleteasca si bucurie.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri